Botond, Mózes napja van. | 2022.05.16 | MNB középárfolyam:

Ifjúsági olimpia - Aranyérmes a cselgáncsozó Gercsák Szabina

2014-08-19 06:15:51

 

A cselgáncsozó Gercsák Szabina aranyérmet nyert a 63 kilogrammosok között hétfőn a Nankingban zajló ifjúsági olimpián.

 

    A Hell-Miskolci JC ifjúsági világ- és Európa-bajnok dzsúdósa a döntőben két jukó után ipponnal nyert a román Stefania Adelina Dobre ellen, így a torna során valamennyi mérkőzésén ipponnal győzött.
    A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint Gercsák az első fordulóban 19 másodperc alatt "intézte el" a zambiai Nokutula Bandát, majd ugyanennyi idő alatt nyert a kolumbiaiak korosztályos kontinensbajnoki ezüstérmese, Brigitte Carabali ellen. Ezután az elődöntőben a hollandok világbajnoki bronzérmese, Lisa Mullenberg 43 másodperc alatt kapitulált. A fináléban az 57 kilogrammból érkező, kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes román Dobre várt rá. Az ellenfelet háromszor is intették, miközben a magyar versenyző neve mellé két jukó került. Az utolsó percben Flórusz János tanítványa tovább támadott, s egy látványos dobással földre teremtve riválisát, ipponnal vetett véget a küzdelemnek.
    A magyar dzsúdósok közül négy éve Szingapúrban - az azóta már visszavonult - Batizi Barbara ezüstérmet szerzett, míg Tóth Krisztián a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
    Gercsáké lett a magyarok harmadik érme Nankingban: korábban Szilágyi Liliána a 200 méteres pillangóúszásban bizonyult a legjobbnak, Sztankovics Anna pedig 100 méter mellen harmadik lett.