Emma napja van. | 2024.04.19

FIFA - Salman sejk is jelöltetné magát elnöknek

2015-10-20 09:35:35

 Az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke, a bahreini Salman sejk bejelentette, hogy jelöltetné magát a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökének.

    A BBC honlapjának keddi cikke szerint a 49 éves Salman Bin Ibrahim Al-Kalifa sejk - aki jelenleg is a FIFA egyik alelnöke - számos futballvezető tanácsára döntött úgy, hogy kandidál a posztra.
    A bahreini király unokatestvére, az AFC-t 2013 júliusa óta irányító sejk korábban Michel Platini FIFA-alelnököt támogatta, de miután az európai szövetség (UEFA) vezetőjét a FIFA etikai bizottsága a közelmúltban pénzügyi szabálytalanságok gyanúja miatt a labdarúgással kapcsolatos mindenfajta tevékenységtől 90 napra eltiltotta, úgy döntött, hogy harcba száll a jelenleg szintén felfüggesztett Joseph Blatter posztjáért.
    A bahreini sportvezető az AFC tagszervezeteinek küldött levelében hangsúlyozta, hogy hivatalosan csak akkor jelölteti magát, ha a nemzeti szövetségek többsége támogatja a törekvését.
    A jelöltállítás határideje jövő hétfő, az elnökválasztásra pedig február 26-án kerül sor, de utóbbit a FIFA végrehajtó bizottságának mai, rendkívüli ülésén megváltoztathatják.
    Eddig Ali bin al-Husszein jordán herceg nyújtotta be hivatalosan a pályázatát a FIFA elnöki posztjáért. Mellette korábban Platini, az időközben hat évre eltiltott dél-koreai Csung Mong Jun, a nigériai Segun Odegbami, a játékosként világbajnoki bronzérmes brazil Zico, a libériai Musa Bility, és a trinidadi David Nakhid jelezte, hogy versenybe száll a posztért, míg a Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) elnöke, az orosz Kirszan Iljumzsinov, valamint a korábbi svájci válogatott játékos, Ramon Vega fontolgatja az indulást.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó