Tivadar napja van. | 2024.04.20

Görög-magyar - Storck agresszív és dühös ellenfélre számít

2015-10-10 16:39:35

 Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint agresszív és dühös ellenfél lesz vasárnap a tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, viszont az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban már biztosan utolsó helyezett görög csapat.

    "Nagyon meglepő számomra az utolsó helyük, mivel a legjobb keretük van a hatosban, sok játékosuk a Bajnokok Ligájában szerepel. Biztosan meg akarják majd nyerni az utolsó meccsüket, hogy ne győzelem nélkül zárják a sorozatot" - mondta szombati sajtótájékoztatóján a magyarok német szakvezetője, aki szerint az csak vasárnap derül ki, hogy előnyt jelent-e a rivális csalódottsága.
    Storck azt mondta, nehéz mérkőzésre számít, de elárulta: nyugodtabb a csapata azok után, hogy csütörtökön bebiztosította a harmadik helyet, így legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszhat. Hozzátette, megvan az esély az egyenes kvalifikációt jelentő második hely megszerzésére is, mert a románokra ugyanúgy nehéz találkozó vár a Feröer-szigetek vendégeként.
    "A játékosoknak nem fogjuk megmondani a tórshavni mérkőzés eredményét. Nekünk csakis a saját játékunkra kell koncentrálni" - jelentette ki Storck annak kapcsán, hogy Magyarország akkor lesz második, ha több pontot szerez Pireuszban, mint a románok a Feröer-szigeteken.
    A csapatot és a taktikát illetően csak annyit árult el a magyar kispadon három meccs után veretlen szakember, hogy a sajtótájékoztatón szintén résztvevő Németh Krisztián a kezdőben kap majd helyet.
    A Kansas Cityben légióskodó csatár szerint meg kell nyerni az összecsapást akkor is, ha keretét tekintve a csoport legerősebb csapata lesz az ellenfél.
    Storck és Németh egyaránt megemlítette, hogy örömmel tért vissza az Olimpiakosz 2004-ben átadott stadionjába: előbbi két évet dolgozott a 90 esztendős pireuszi együttes utánpótlásában, utóbbi pedig két évig volt a piros-fehér klub játékosa, igaz, rendszeresen kölcsönadták.
    A közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődő vasárnapi mérkőzésnek a görögök számára nincs tétje, mert mindenképpen a sereghajtó pozícióban zárják a csoportot, ugyanakkor ha a magyarok több pontot szereznek Pireuszban, mint a románok a Feröer-szigeteken, akkor megszerzik a második, biztos részvételt jelentő helyet, s így 1972 után jövőre ismét szerepelhetnek a kontinensviadalon.
    A találkozót a horvát Ivan Bebek vezeti majd.
    A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Király - Fiola, Juhász, Kádár, Leandro - Nagy Á., Elek - Németh K., Gera, Dzsudzsák - Böde