Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

US Open - Babos búcsúzott egyesben

2015-09-02 07:02:55

 

Babos Tímea két játszmában kikapott a 2011-ben győztes ausztrál Samantha Stosurtól az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

 

    A New York-i viadal honlapja alapján a világranglistán egyesben 74. magyar játékos 4:3 után két játékot is veszített, így 29 perc alatt Stosuré lett az első szett. A folytatásban szintén az ausztrál játékos akarata érvényesült, a második játszmában is elvette ellenfele adogatását, és ezt az előnyét végig megtartotta. Az összecsapás 1 óra 10 percig tartott.
    A két játékos két hete a cincinnati torna első fordulójában csapott össze, akkor Babos nagy meglepetésre három játszmában felülmúlta Stosurt, aki pályafutása legjobbjaként negyedik volt a WTA-rangsorban.
    "Stosur ma nagyon jól játszott. Igazi bajnokként teniszezett végig. Azt gondolom, jól játszottam én is. Küzdöttem, ahogy bírtam, de most ez kevés volt. Apró hibákat vétettem ugyan, de összességében egy pozitív meccs volt" - nyilatkozta honlapján Babos.
    Hozzátette: szomorú a vereség miatt, és talán majd a jövőben könnyebb sorsolást kap.
    Babos még a páros főtábláján érdekelt a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán, akárcsak Marosi Katalin, aki a grúz Okszana Kalasnyikovával indul.

    Eredmény:
    női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Samantha Stosur (ausztrál, 22.)-Babos Tímea 6:3, 6:4