Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

48 éve rajtolt legutóbb a Fradi 5 győzelemmel

2015-08-17 08:15:49

Budapest — Közel fél évszázada csak álmodik a mostanihoz hasonló bajnoki rajtról a Ferencváros labdarúgócsapata.

A szombati, MTK ellen 2-0-ra megnyert NB I-es mérkőzés 1967 óta nem látott szériát „idézett" meg az Üllői úton, ugyanis 48 esztendeje győzedelmeskedett legutóbb az első öt mérkőzésén a Fradi – akkor egészen a 9. fordulóig nem is hullajtott pontot, s végül bajnoki címet ünnepelhetett.

A Ferencváros játékosainak öröme érthető: a gárda vezeti az NB I-et

Már a most futó idény előtt is sokan bajnokesélyesnek kiáltották ki az FTC-t. Akkor még az Európa-ligában is merészebb álmokat szövögettek a zöld-fehérek, de végül a második selejtezőkörben kettős vereséggel alulmaradtak a bosnyák Zeljeznicar ellenében. A honi pontvadászatban viszont egyelőre nem látni, melyik csapat tudná a ferencvárosiak útját állni. A próbálkozásba az MTK-n kívül belebukott már a Haladás (2-0), a Diósgyőr (3-1), a Vasas (3-0) és a címvédő Videoton (3-1) is.

– Sorozatban ötödik győzelmünket arattuk, de van még miben fejlődnünk. Tizenöt pontunk van, vezetjük a tabellát, de természetesen senki nem dőlhet hátra. Mindenki figyelmét felhívjuk, hogy hosszú a bajnokság, nagyon sok mérkőzést kell még megnyernünk! – nyilatkozta Thomas Doll (49), a gárda vezetőedzője az MTK elleni mérkőzés után.Ezzel a győzelemmel 25 találkozóra nyúlt a Ferencváros veretlenségi sorozata az NB I-ben, amely a második leghosszabb ilyen széria a klub történelmében. Legutóbb a Diósgyőr tudta legyőzni a Fradit, még 2014. október 4-én (2-1). A fennálló rekordot nehéz lesz megdönteniük Dolléknak, ugyanis 1931. április 26. és 1932. november 27. között 36 bajnoki összecsapáson keresztül nem akadt jobb a zöld-fehéreknél.

– Büszkék lehetünk a sorozatainkra, nagy motivációt jelent mindkét széria fenntartása, de mindig csak a következő mérkőzésre szabad koncentrálnunk, hogy tovább tudjuk növelni a győzelmeink számát – vélekedett Hajnal Tamás (34), az együttes középpályása. – Ezek mutatják, hogy jó úton járunk, remek munka folyik a csapatnál. Csak akkor születhetnek ilyen sorozatok, ha mindenki az adott feladatkörében a maximumot nyújtja, és ez jellemző ránk. 

Böde Dániel (elöl) öt forduló alatt már hat gólt szerzett
/Fo­tók: Grnák László


Szeretnénk megnyerni a bajokságot, de addig még hosszú az út, ugyanilyen alázattal kell dolgoznunk továbbra is.

Po. Z.