Angéla napja van. | 2023.05.31

Közeleg a határidő: Massa már várja új szerződését

2015-08-14 07:21:33

 

Már csak pár hét, és Felipe Massa williamses jövője tisztázódni fog – jósolja a brazil. 2008 bajnoka a hosszabbítás határidejéről és csapattársa helyzetéről is beszélt.

 
Valtteri Bottas és Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com)Valtteri Bottas és Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com)
 
Felipe Massa a Ferraritól történt 2013-as elküldése után került a Williamshez – mégpedig a lehető legjobb ütemben. Amellett ugyanis, hogy a brit csapat 2014-re gyökeresen megújult, s újra az élmezőny tagjává vált, a brazilnak pályafutása szempontjából is csak jót tett a váltás: az előző szezonban valósággal kivirágzott, újra élvezni kezdte a versenyzést, s visszanyerte korábbi önbizalmát is. Ráadásul grove-ban meg is becsülik őt, támaszkodnak tapasztalatára is.


Versenyző és csapat szépen egymásra talált tehát, így nem csoda, ha a brazil jövője nemigen tűnik bizonytalannak. Tény viszont, hogy Massa egyelőre nem rendelkezik szerződéssel 2016-ra – még ha elmondása szerint ez rövid időn belül meg is változhat. „Remélem, hogy hamarosan bejelenthetjük a megújítást. Van egy záradék a szerződésemben, amely kimondja, hogy a csapatnak joga van meghosszabbítani azt, és nem gondolnám, hogy ez túl sokáig fog húzódni. Van egy szeptemberi határidő, a csapatnak eddig kell élnie e lehetőséggel, és nem látok okot rá, miért ne tennék meg” – idézte a tapasztalt versenyzőt a Motorsport.com.

Massa egyelőre remekül teljesít a grovei-i istállónál, az időmérős párharcokban vezet Valtteri Bottasszal szemben, már van egy dobogós helyezése (Ausztriából), s a bajnoki tabella hatodik helyén áll, három ponttal a negyedik csapattársa mögött. A brazil ráadásul úgy érzi, a csapat kulcsfigurájává vált. „Fontos része voltam a csapat megújulásának, és biztosak voltak benne, hogy segíthetek nekik. A terv az volt, hogy technikai oldalon megújulnak az új mérnökök segítségével, az új szponzoroknak köszönhetően az autó külseje is megváltozik, és a versenyzőpáros is az érkezésemmel. Eddig úgy kezeltek, mint a Williams fontos tagját, és az egész csapat tiszteletét élvezem” – fogalmazott 2008 ezüstérmese.

Massa jövője tehát eléggé világosnak tűnik, csapattársáé azonban továbbra is bizonytalan. Bottas jó ideje szemezget már a Ferrarival, ám az olaszok egyelőre nem döntötték el, valóban megválnak-e Kimi Räikkönentől. Massa nem bánná, ha a finn maradna a csapattársa. „Jó a kapcsolatunk, és nemcsak szakmai, személyes szempontból is. Például elmondom neki a véleményemet a jövője kapcsán is. Elmondtam neki, hogy jelenleg egy élcsapatnál van, amely éppen próbálja legyőzni azt a csapatot, amely őt akarja. De nem tudom, hogy legyőzzük-e a Ferrarit. Természetesen megvan a lehetősége arra, hogy nálunk maradjon, és elég nehéz átlátni, mi is fog történni. Ő fontos tagja a csapatnak, efelől semmi kétség. És nem felejthetjük el azt sem, mennyire fontos, hogy jó versenyzőpárossal rendelkezz manapság” – foglalt állást csapattársa maradása mellett Massa.

Bottas és menedzsmentje korábban úgy nyilatkozott, a szeptemberi monzai futamig tisztázódhat helyzete – nem lenne meglepő tehát, ha a Williams az Olasz Nagydíj hétvégéjén tenne bejelentést jövő évi felállásáról. Feltéve, ha addigra a Ferrari is meghozza a maga döntését.

 

http://www.telesport.hu/