Csongor napja van. | 2024.04.16

Győzelem a Tiszaújváros ellen - KBSC

2015-08-09 10:27:47

Második mérkőzésén a második győzelmét aratta a KBSC az NB III. Keleti csoportjában.

Kazincbarcika-Tiszaújváros 1-0 (1-0)

Gól: Farkas (2.)
Sárga lap: Illés R. (45+2.) ill. Hajdu (32.), Shadi (49.)

KBSC: Szabó Á. - Nagy P., Lakatos, Privigyei, Czető (Irhás, 64.) - Dobos, Illés R., Illés G. - Faggyas (Hutter, 83.), Farkas, Ondó (Lipusz, 58.)

Tiszaújváros: Tóth Cs. - Andorkó (Horváth T., a szünetben), Hajdú I. (Czégel, 68.), Fodor, Molnár F. - Sigér, Kerekes, Angyal, Shadi (Molnár L., 60.) - Katona, Bussy

Még a találkozó után közvetlenül kértük a két csapat mesterét, mondják el véleményüket a mérkőzésről.

Bocsi Zoltán: "Kicsit gyengébb kezdés után fokozatosan belelendültünk a játékba, és a második félidőben át is vettük az irányítást, sőt, a hazaiakat védekezésre tudtuk kényszeríteni, olyannyira, hogy már az időt is húzták. Ha a győzelmet nem is, de a döntetlent megérdemelte volna csapatunk. Egy jó iramú mérkőzést láttam, és úgy érzem, hogy - habár a nagy meleg sokat kivett mindkét csapatból - a hazaiak felé tudtunk nőni. Nehéz hét áll előttünk, hiszen a Magyar Kupában is mérkőzés vár ránk, illetve hétvégén fogadjuk a Hatvant, a játék ma biztató volt, de a futballt gólra játszák."

 

Feldúltnak tűnik...

Huszák Géza: "Igen, mert nem ezt beszéltük meg a csapattal. Jól kezdtünk, hamar gólt szerettünk volna szerezni, hogy belekényszerítsük az ellenfelet egy nyitottabb játékba. Számítottunk rá, hogy a védekezés lesz a fő stratégiája a Tiszaújvárosnak. A második percben sikerült egy gyönyörű gólt szerezni, és még az első félidőben volt 2-3 olyan ziccerünk, amiket mindenképpen ki kellett volna használni. Akkor sem volt folyamatos a játékunk, ami érthetetlen, mert annál jobban nem lehet kezdeni egy hazai meccset, minthogy a második percben előnybe kerülsz. A második félidőről nincs mit beszélni, idegesen, kapkodva futballoztunk, holott hatalmas területeink lettek volna az ellentámadásokhoz. Egyszerűen nem értem a dolgot, fogjuk keresni az okát, hogy miért csak kb. a 30%-át mutattuk meg annak, amit tudunk."

Jól láttuk, hogy a 60.-70. perc környékén elfogyott a csapatból az energia?

Huszák Géza: "Eszemben sincs megvédeni a játékosokat, de a nagy meleg mindkét csapatból sokat kivett, Czetőt is azért kellett lecserélnem, mert jelezte, hogy hányingere van, talán napszúrást kapott. Frissességben, futómennyiségben alulmúltuk önmagunkat, meg kell keresni ennek az okát. Kevesen vagyunk, ma is csak négy játékosom volt a kispadon, ráadásul a csereemberek sem úgy szálltak be, ahogy azt szerettük volna. Azért vagyok feldúlt, mert egy ilyen kezdés után benne volt a meccsben, hogy még jobban kinyílik a Tiszaújváros, és akkor 3-4 gólt is szerezhettünk volna. De ez mind csak "ha", a fociban az meg nem játszik, mert "ha" meg éppen kiegyenlít az ellenfél, akkor most még nagyobb kesergés lenne."

Ki lehet jelenteni, hogy megérdemelt a győzelem?

Huszák Géza: "Ha csak a tiszta helyzeteket nézzük, akkor igen. De én nem így nézem. Én nem ezt várom a csapattól, nem ezt a játékot, nem ezt a futómennyiséget. Vannak problémáink, hiszen ketten el voltak tiltva, Faggyas érezte a lábát már a tegnapi edzésen is, Odrobénát alapembernek igazoltuk a védelembe, ő is sérült. Két meccsen 6 pontot szereztünk, gólt sem kaptunk, igaz csak kettőt rúgtunk. Ugyanakkor azt is kell látni, hogy a két lejátszott bajnokin volt 10 ordító gólhelyzetünk, amik kihasználatlanul maradtak. A mai korszerű futballt fejben játszák, és ha a játékosok nincsenek itt fejben, akkor nagyon megnehezítjük a dolgunkat."

Amit elmondott, abból arra lehet következtetni, hogy az öltözőben elég komoly beszélgetések lesznek...

Huszák Géza: "Ez biztos, tulajdonképpen már a félidőben is volt. Hozzá kell tennem: akkor leszek igazán okos a csapattal kapcsolatban, ha láttam kb. egy fél évig, hogy teljesítenek. A felkészülési meccs és a tétmeccs teljesen más kategóriák. Azt szokták mondani, hogy amit tud az ember, azt a vizsgán is elő kell tudni adnia, ez ma nekünk nem igazán sikerült. Azt tudom mondani, hogy ha a sérültjeink, eltiltottjaink visszatérnek, nagyobb lesz a merítési lehetőségem. Aki nincs formában, az egészen egyszerűen nem fog a csapatba kerülni."

forrás: kbsc.hu