György napja van. | 2024.04.24

Labdarúgó NB I - Továbbra is százszázalékos a Ferencváros

2015-08-09 06:53:43

A Ferencváros 3-1-re nyert a címvédő Videoton otthonában, és ezzel négy forduló után is - egyedüliként a mezőnyben - százszázalékos a labdarúgó OTP Bank Ligában.


    OTP Bank Liga, 4. forduló:
Videoton FC-Ferencváros 1-3 (0-1)
---------------------------------
Székesfehérvár, 3000 néző, v: Andó-Szabó
    gólszerzők: Ivanovski (50.), illetve Heffler T. (11.-öngól), Böde (57., 81.)
    sárga lap: Vinícius (35. és 35.), Szolnoki (45.), illetve Hajnal (12.)
    piros lap: Vinícius (35.)

    Videoton:
    ---------
Danilovic - Szolnoki, Vinícius, Lang, Heffler T. - Gyurcsó (Oliveira, 58.), Luijckx, Kovács I. (Sejben, 82.), Pátkai, Ivanovski - Soumah (Feczesin, 46.)    

    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Nalepa, Dilaver, Leandro, Ramírez - Varga R. (Haraszti, 87.), Gera (Gyömbér, 82.), Lamah (Nagy D., 71.), Hajnal, Nagy Á. - Böde

    Az előző idényben ezüstérmes, listavezető vendégek kezdtek aktívabban, és beszorították a címvédőt. A 11. percben egy kiugratás után Danilovic lábbal tisztázott, ám a labda Heffler Tiborról bepattant a kapuba.
    A folytatásban is a fővárosiak voltak mezőnyfölényben, majd a 35. percben Paulo Vinícius előbb egy rossz ütemű becsúszásért, majd a bíró megsértéséért is sárga lapot kapott, így mehetett az öltözőbe.
    A szünet után kissé álmosan játszott az FTC, és ezt kihasználva egyenlítettek az emberhátrányban játszó fehérváriak. Azonban gyorsan jött a válasz: Böde egy kipattanó után nem hibázott. A zöld-fehérek később már jól védekeztek, nem sok esély mutatkozott az egyenlítésre. A vendégek csatára a hajrában is eredményes volt, így már ötgólos a bajnokságban.
    A Ferencváros 24 találkozó óta veretlen.