Emma napja van. | 2024.04.19

Vizes vb - Cseh 200 méter pillangón, Hosszú 200 méter gyorson döntős

2015-08-04 17:46:35

 

Cseh László 200 méter pillangón a legjobb, Hosszú Katinka pedig 200 méter gyorson a negyedik idővel jutott a döntőbe a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek keddi napján.

 

    Cseh a délelőtti előfutamban pályafutása során másodszor került 1 perc 54 alá - ennél jobbat csak a 2008-as pekingi olimpiai döntőben úszott -, az esti elődöntőben azonban erre rátett még egy lapáttal, s 1:53.53 perccel, a legjobb pozícióból várja a szerdai finálét.
    "Nagyon remélem, hogy lehet ezt még fokozni, mert nem biztos, hogy ez a teljesítmény a döntőben elég lesz Chad Le Clos ellen" - nyilatkozta Cseh az elődöntő után.
    "Nagyon élveztem, jól ment a vége. Megnézzük, miben tudunk változtatni, javítani a holnapi döntőre - tette hozzá Cseh. - Két olyan időt úsztam, amire eddig nem nagyon voltam képes. Ki lehet mondani, érmes, sőt győzelmi esélyeim vannak, de nagyon nehéz lesz."
    Hosszú valamivel lassabban úszott, mint a délelőtti előfutamban, s 1:56.51 perces idővel futamában a harmadik lett, amivel negyedikként jutott a fináléba.
    A futamot követően a hétfő este óta négyszeres világbajnok Hosszú elmondta, hogy a hétfői, 200 méter vegyesen világcsúccsal aratott sikerét követően nem igazán tudta magát kipihenni, emiatt pedig kicsit el is kapkodta ennek az elődöntőnek a végét. Ugyanakkor hozzátette, nagyon izgalmas döntőt vár, amelyet már előre élvez.
    "Nem ment valami jól, nagyon nehéz napon vagyok túl, a tegnapi nap elég hosszúra sikerült - mondta Hosszú. - A 200 gyors bónusz nálam, nem ez a fő számom."