Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Vizes vb - Cseh a legjobb, Hosszú a második idővel elődöntős

2015-08-04 08:15:48

 

Cseh László 200 méter pillangón a legjobb, Hosszú Katinka pedig 200 méter gyorson a második idővel jutott a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek délutáni elődöntőjébe.

 

    Az 50 méter pillangón hétfőn bronzérmes Cseh fantasztikus, 1:53.71 perces idővel ért célba.
    "Beugrottam és úsztam egy kicsit, igazából engem is nagyon meglepett, a végén azért éreztem, hogy egy kicsit kezdek fáradni" - nyilatkozta Cseh, aki hozzátette, utoljára a 2008-as pekingi olimpia döntőjében úszott ehhez hasonlóan jó időt.
    "Jó iramot akartam jönni, és végén egy jót hajrázni, most menni kell pihenni, mert délután már elvárások vannak az emberrel szemben" - tette hozzá a hétfőn tizedik világbajnoki érmét nyerő Cseh, aki az első úszó lett, aki hét vb-n állt már a dobogó valamelyik fokán.
        A 200 méter női gyors ötödik előfutamában két olyan versenyző úszott egymás mellett, aki már világcsúcsot döntött Kazanyban: az 5-ös pályán a 200 méter vegyesen diadalmaskodott Hosszú Katinka, mellette pedig az 1500 méter gyors előfutamában rekordot elért amerikai Katie Ledecky indult. Kettejük különpárharcát végül az amerikai nyerte, de összesítésben a tegnap óta négyszeres világbajnok Hosszú így is a második, 1:56.32 perces idővel jutott az elődöntőbe.
        Hosszú a futamot követően röviden elmondta, elég sokat kivett belőle a hétfői verseny, így kissé fájt neki ez a 200 méter gyors. A szám másik magyarja, Verrasztó Evelyn 2:00.72 perces idővel a 30. helyen fejezte be szereplését.