Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Jászberényben kezd a KBSC

2015-08-01 07:40:45

Huszák Géza kemény bajnokságra számít, de mindenképpen az élmezőnyben szeretne végezni egy gólerős, támadó foci játszó csapattal.

Ma kezdődik a bajnokság. Hogyan értékelné a felkészülést?
Úgy gondolom, hogy amit elterveztünk azt olyan 80-90 százalékban meg tudtuk csinálni. Egy kicsike hátrányunk volt, hogy az egyes számú pályánkat felújítják és így hol itt, hol máshol kellett edzenünk, ráadásul az időjárás is többször közbeszólt. Szerencsére Mucsonyban van egy remek pálya, ahová gyakran ki tudtunk menni, de esőben ezt sem használhattuk. Emellett volt még a felkészülés közepén 3-4 olyan játékosunk, aki egy 4-5 napra kiesett, de szerencsére azóta már eltelt két hét és úgy érzem már ők is olyan állapotban vannak, hogy hamarosan 100 százalékosak lehetnek. Nem panaszkodhatunk, a körülményekhez képest megcsináltunk mindent.

Mennyire alakult a keret az Ön szája íze szerint?
Úgy gondolom, hogy 95 százalékosan megvagyunk, 17 mezőnyjátékos és két kapus. Még egy támadó középpályást vagy egy csatárt szerettünk volna, de hát már az Észak-Magyarországnak is elmondtam, hogy nagyon nagy a különbség az NB II-es és NB III-as klubok költségvetése között és az olyan minőségű játékosok, akiket mi szerettünk volna, azok nem is akarnak NB III-ban játszani, mert másak a lehetőségei. Azért is gondolkodtunk támadóban, támadó középpályásban, mert láttam az előző bajnokság statisztikáit, és az elődömmel Gálhidi Gyurival is egyeztettem sok mindent és úgy láttam, hogy a középpályás sor kevés gólt szerzett. Támadók közé hoztuk Faggyas Milánt, akinek NB I-es rutinja is van, a Farkas tavaly ebben az osztályban 20 gól környékén rúgott, az Ondó pedig egy osztállyal lejjebb 42 gólt szerzett. Ezért is mondom, hogy az átigazolási stratégiánk az volt, hogy gólerős, góllövő játékosokat igazoljunk. Talán még egy játékos hiányzik, hiszen a 2 kapus mellé 18 mezőnyjátékost akartunk, de még minden nyitva áll a lehetőség, hiszen augusztus 31-ig profi szerződéssel lehet igazolni játékost. De sajnos nagyon szűk a piac, hiszen nagyok a gazdasági különbségek a klubok között.

A felkészülési mérkőzések vegyesen alakultak. Voltak szép győzelmek, de a mezőkövesdi vereség biztosan Önnek is fájó volt. Hogyan látja ezt?
Én nem érzem vegyesnek, az az egy mérkőzés volt, ahol az a tipikus eset volt, hogy a Mezőkövesd csúcsformában játszott, mi pedig padlón voltunk. Én ezt úgy fogalmaztam meg, hogy a szuperexpressz találkozott a tehervonattal, de hát valamikor ki kellett annak jönnie, hogy elég sokat edzettünk. Voltak olyan napok amikor két edzésünk is volt, így előbb-utóbb várható volt, hogy belefáradunk, ráadásul sérültjeink is voltak, így 12-13 emberrel játszottuk végig a felkészülési meccseket. Nem akarom persze védeni a játékosokat, de a 35-40 fokos meleg még a magánembereket is megviselte, nemhogy a sportolókat. Úgy gondolom tehát, hogy az az egy mérkőzés volt a negatívum, de talán pont a legjobbkor jött a bajnokság előtt egy héttel. Addig túl szépen nézett ki minden, így a vereség egy kicsit letörte a túlzott önbizalmat. Remélem azért nem vette el, a heti edzéseken úgy láttam, hogy visszatértünk oda ahol előtte voltunk. Reménykedünk egy jó rajtban.

Egy erős Jászberény ellen kezdjük a bajnokságot, mit vár ettől a mérkőzéstől?
Többször is nyilatkoztam, hogy nincs verhetetlen csapat, minden mérkőzésen győzni szeretnénk. Ezt most persze ne nagyképűségnek vegyék, hanem úgy nézzek, hogy minden mérkőzésnek úgy megyünk neki, hogy meg szeretnénk nyerni. Persze a futball azért is szép, hogy nem mindig az esélyesebbek nyernek. Tudjuk, hogy a Jászberény is komoly játékerőt képvisel, nehéz mérkőzésre számítunk, de még egyszer mondom, hogy mi úgy készültünk egész héten, hogy mi győzni fogunk. Az esélyeket az élet majd eldönti, én úgy gondolom, hogy ha majd eltelik 8-10 forduló a bajnokságból, akkor kialakulnak azok az erőviszonyok, amiket még nem látni. Azt biztosra tudom mondani, hogy a legerősebb csoport a Keleti mindhárom közül.

Milyen céljaink lehetnek ebben az erős csoportban?
Mindenképpen az élmezőnyben szeretnénk végezni, de még egyszer mondom, hogy el kell teljen 8-10 forduló ahhoz, hogy kialakuljanak az erőviszonyok. Az is lehet, hogy lesz 8-10 csapat, amely 2-3 pontra lesz egymástól, hiszen láttam már olyan bajnokságokat, ahol a 2. és 9. helyezett csapat között 2-3 pont különbség volt. Most idetettek két jó pesti csapatot, az RKSK-t és a REAC-ot, itt maradt a Hatvan, a Jászberény, a Somos úgy hallottam, hogy igazolt 6-7 NB I-es játékost. Jó csapat lesz még a Putnok, a Cigánd, itt vagyunk és még nem is beszéltem a tartalék csapatokról, akik igaz nem juthatnak fel, de a Diósgyőr, a Debrecen vagy éppen az Újpest tartalék is erős. De nem tudjuk például, hogy a Nyírbátor milyen játékerőt képvisel. Nagyon nehéz bajnokságra számítok, úgy gondolom, hogy kötélidegek kellenek majd a játékosoknak, nekem és a kollégáknak is ahhoz, hogy ezt becsületesen végigcsináljuk.

Végezetül mit üzenne a barcikai szurkolóknak, milyen csapatra számítsanak Huszák Gézától?
Abban biztos vagyok, hogy futballozni akarunk, és abban is, hogy minden mérkőzést meg akarunk nyerni és csak olyan játékost akarok a pályán látni, aki ehhez 100 százalékban hozzájárul tudásával és képességeivel.

forrás: kbsc.hu