Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Elhelyezték a Diósgyőri VTK labdarúgó-edzőközpont alapkövét

2015-07-29 11:35:27

 

Ünnepélyes keretek között elhelyezték a Diósgyőri VTK utánpótlás labdarúgó-edzőközpontjának alapkövét szerdán Miskolcon.

 

    Az év végére elkészülő háromszintes épület több mint háromezer négyzetméterén az öltözők és edzőtermek mellett helyet kapnak a megelőzést és a sérülések utáni rehabilitációt szolgáló sportegészségügyi helyiségek, valamint a labdarúgókat kiszolgáló konyha és étterem is.
    A 30 százalék önrész mellett 70 százalékban TAO-támogatásból felépülő épület az első állomása a kétmilliárd forintból megvalósuló edzőközpont-fejlesztésnek.
    Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára az utánpótlás edzőközpont főépületének ünnepélyes alapkőletételén azt mondta, az intézmény jelkép, amelyben helyet kap "a múlt minden sikere, a fiatalok testi-lelki egészségének szüntelen vágya, a helyi szurkolók +Csak a Diósgyőr!+ rigmusa és az eljövendő sikerek egyaránt."
    Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a részleteket ismertetve közölte: a fejlődés újabb lépcsőfokát jelenti az edzőközpont építésének elindulása. Emlékeztetett arra, hogy folyamatosan fejlődik a diósgyőri utánpótlás infrastruktúrája, mára két kiváló minőségű füves és két műfüves pálya várja a DVTK csaknem 400 fiatal labdarúgóját. 
    Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a DVTK tulajdonosai, az Arago csoport és a város elkötelezettek a miskolci sportélet fejlesztésében. A DVTK-család folyamatosan bővül, ami nemcsak a sportágak számában, hanem az ehhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésében is megnyilvánul.