Dezső napja van. | 2022.05.23 | MNB középárfolyam:

Vívó-vb - A harmadik helyért vívhat a női tőrválogatott

2015-07-19 09:56:13

 Egy győzelem és egy vereség után a bronzéremért mérkőzhet a magyar női tőrválogatott a moszkvai vívó-világbajnokság zárónapján.

    A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia összeállítású együttes a németek szombati legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé, ahol vasárnap reggel a világranglistán harmadik amerikaiakkal csapott össze. A magyarok - akik a rangsorban a 11. helyet foglalják el - nem foglalkoztak az erőviszonyokkal, bátran és jól vívtak, ennek eredményeként pedig elődöntősök lettek.
    Az összecsapás nagy részében fej fej mellett haladt a két együttes, nyolc párharc után 32-31 állt a táblán a magyarok javára. Ekkor Mohamed ment fel a pástra Lee Kieferrel szemben, és remek vívással simán nyert. Az első tust a világranglistán negyedik amerikai adta, de aztán az idén Eb-bronzérmes magyar tőröző sokkal pontosabb volt. Szép akciókkal tíztusos különbséget harcolt ki a végéig. Mohamed egyébként az előző két asszójában is jobb volt ellenfelénél, és összességében 15-tel több találatot adott, mint amennyit kapott. Knapek mínusz eggyel, Varga mínusz néggyel zárt.
    A döntőbe kerülésért a címvédő és ranglista-második olaszok következtek, akik a papírformát igazolva simán győztek, mégpedig úgy, hogy minden asszót ők nyertek. A nemzetközi szövetség internetes közvetítéséből úgy tűnt, a magyarok az erőviszonyokat figyelembe véve némileg tartalékolnak a bronzmérkőzésre, amelyre az oroszokkal szemben alulmaradt franciák ellen kerül sor 14.15-től. Az olasz válogatott mind a négy tagja a világranglista első 16 helyezettje között van, s közülük Elisa Di Francisca az első, Arianna Errigo pedig a második.
    Eredmények, női tőr csapat:
    ----------------------------
    negyeddöntő:
Oroszország-Lengyelország 45-38
Franciaország-Koreai Köztársaság 45-41
Magyarország-Egyesült Államok 45-35
Olaszország-Japán 45-25
    elődöntő:
Oroszország-Franciaország 45-41
Olaszország-Magyarország 45-18
    szombaton vívták:
    a 16 között:
Magyarország-Németország 45-39