Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Vívó-vb - Két sima győzelemmel negyeddöntős a férfi párbajtőrcsapat

2015-07-17 12:40:55

A nőihez hasonlóan a magyar férfi párbajtőrcsapat is bejutott a negyeddöntőbe a moszkvai vívó-világbajnokságon.

    Az egyéniben győztes Imre Géza, valamint Boczkó Gábor, Rédli András és Somfai Péter alkotta válogatottnak az erőviszonyokat tekintve nem volt nehéz dolga, ennek megfelelően simán biztosította helyét a legjobb nyolc között, ahol majd szombaton folytatódnak a küzdelmek. A magyarok - a vb honlapja szerint - előbb 17 tus különbséggel verték a hongkongiakat, aztán 19-cel a kanadaiakat.
    A versenyben 40 csapat indult. Az alsó ágra került válogatottak még pénteken eldöntik helyezésüket, a negyeddöntősök szombaton folytatják szereplésüket. A világranglistán hetedik helyezett magyarok következő ellenfele a rangsorban második dél-koreai csapat lesz.      
    A riói játékokon ebben a szakágban rendeznek csapatversenyt is, így elsősorban a válogatottnak célszerű kvótát szereznie, mert ha ez összejön, egyéniben is biztossá válik három versenyző ötkarikás indulása. A kvalifikációs időszak májusban kezdődött és jövő márciusban ér véget, s az összesítésnél a Moszkvában szerzett pontszámok nagy súllyal esnek számításba, mivel a vb-n a többi versenyhez képest duplázott pontokat osztanak. 

    Eredmények, férfi párbajtőr, csapat:
    -----------------------------------
    a 32 között:
Magyarország-Hongkong 45-28
    a 16 között:
Magyarország-Kanada 45-26