Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Labdarúgó NB I - Győzött Nyíregyházán és élre ugrott a Videoton

2014-08-16 19:06:21

 

A Videoton 2-0-ra nyert Nyíregyházán a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati játéknapján, ezzel egyedüli százszázalékos csapatként a tabella élére ugrott.


    OTP Bank Liga, 4. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC - Videoton FC 0-2 (0-1)
--------------------------------------------
Nyíregyháza, 2744 néző, v.: Solymosi
    gólszerző: Kovács (8.), Nikolics (77.)
    sárga lap: Rezes (5.), Balogh (57.) illetve Simon (25.), Caneira (85.) Alvarez (88.), Nikolics (90.)

    Nyíregyháza:
 ------------
Balogh - Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei - Abdouraman, Kostic (Lázár 83.) - Rezes, Szécsi (Pákolicz 75.), Koller (Sándor I. 68.), - Bajzát
    
    Videoton:
    ---------
Calatayud - Szolnoki (Caneira 83.), Stopira, Juhász, Vinicius - Gyurcsó (Alvarez 64.), Kovács (Trebotic 76.), Sándor Gy., Simon
- Oliveira, Nikolics
    
    Gyorsan hátrányba került a Nyíregyháza, Kovács tetszetős lövése révén már a 8. percben megszerezték a vezetést a fehérváriak. A hazaiak ekkor többet támadtak, de helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A félidő közepén viszont a Videoton hagyott ki több nagy gólszerzési lehetőséget.
    A szünet után büntetőből növelhették volna előnyüket a vendégek, de Nikolics a kapu fölé vágta a labdát. A kihagyott tizenegyest követően a hazaiak vezetőedzőjét, Csábi Józsefet piros lappal az öltözőbe küldte Solymosi játékvezető. A mérkőzés a 77. percben dőlt el, amikor többedszerre Nikolics került helyzetbe, aki ekkor már nem hibázott.
    Mezőnyben voltak jó periódusai a Nyíregyházának, de a Videoton veszélyesebben támadott, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.