Auguszta napja van. | 2024.03.29

Európa Játékok - Cselgáncs Eb: négy továbbjutó, Krizsán és Szabó búcsúzott

2015-06-26 08:54:10

 A hat magyar közül Ungvári Miklós, Breitenbach Anett, Gercsák Szabina és Csoknyai László továbbjutott, Krizsán Szabolcs és Szabó Franciska viszont kiesett pénteken a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokságon.

    Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári a 73 kilogrammosok között elsőként a görög Giorgiosz Azoidisszel szállt szembe, és sokáig hátrányban volt intések miatt, ám a hajrában előbb jukót érően vitte földre riválisát, majd karfeszítéssel vetett véget a mérkőzésnek. A két héttel ezelőtti budapesti Grand Prix-n győztes ceglédi dzsúdós - a viadal honlapja szerint - a 16 között a 2013-as budapesti Eb-n harmadik francia Pierre Duprat-val találkozik.
    A kétszeres vb-ezüstérmes Breitenbach (Mészáros) Anett a 70 kilósoknál ippongyőzelemmel jutott túl a francia Marie Gahie-n, és a nyolcaddöntőben az osztrák Bernadette Graf vár rá. Ugyanitt tart súlycsoporttársa, az ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák Szabina is, aki vazaarival verte az izraeli Linda Boldert.
    A 81 kg-os kategóriában Csoknyai László ipponnal nyert a cseh Jaromir Musil ellen, a tavaly Eb-bronzérmes Krizsán Szabolcs viszont ipponnal alulmaradt az ukrán Vitalij Dudcsikkal szemben, és búcsúzott.
    A 63 kilós Szabó Franciska szintén kikapott első meccsén, így ő is helyezetlenül zárta az Eb-t.