Gedeon napja van. | 2024.03.28

Finn-magyar - Kuusela szerint jobb a hazai csapat, mint a híre

2015-06-13 11:53:05

 Martti Kuusela, a Budapest Honvéd legutóbbi bajnokcsapatának vezetőedzője úgy véli, "a finn labdarúgó-válogatott jobb, mint a híre", és a magyarok nehéz találkozóra számíthatnak a 18 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

    "Jobb a finn csapat, mint azt eredményei mutatják. Éppen az hiányzik most az együttesből, amit Dárdai kinevezése a magyaroknak hozott. A játékosok nem lettek jobbak, de mentalitásuk megváltozott, magabiztosan és elszántan futballoznak. A finn válogatottnál pedig most épp az a probléma, hogy a játékosok elvesztették az önbizalmukat" - mondta a 69 éves finn szakember az MTI-nek.
    Kuusela szerint az elmúlt időszak sikertelensége miatt - legutóbbi hat találkozójából ötöt elvesztett a finn válogatott - a szurkolók nem bíznak az Eb-részvétel kiharcolásában, így alig 20 ezer drukkerre számít a helsinki Olimpiai Stadionban.
    A korábbi finn szövetségi kapitány elmondta, pályafutása egyik legszebb időszaka volt, amelyet Kispesten töltött.
    "Hat országban dolgoztam, de ez volt a legjobb csapatom. Fantasztikus játékosok alkották, akik később külföldön is megállták a helyüket. Sajnos a klubvezetés úgy döntött, eladja őket, pedig igazán sokra vihette volna a csapat, ha együtt marad Pisont István, Illés Béla, Halmai Gábor, Kovács Ervin, Csábi József. Néhányukkal mai napig tartom a kapcsolatot" - mondta.
    Kuusela elárulta, jelenleg is követi a Honvéd sorsát, és nagyon nem tetszik neki, hogy az "olasz stílust" követi egykori klubja. Hozzátette: sajnálja, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott elmenni 2009-ben az egyesület fennállásának 100. évfordulója alkalmából tartott ünnepségre, pedig meghívták rá.
    Kuusela 1992 és 1994 között irányította a kispesti gárdát, amely 1993-ban megszerezte 13., máig utolsó bajnoki címét.