Auguszta napja van. | 2024.03.29

Labdarúgó NB I - Megerősítette második helyét a Ferencváros

2015-05-16 17:36:34

A Ferencváros egygólos győzelmet aratott Pakson a labdarúgó NB I 28. fordulójában.

    A fővárosi csapat - amely immár sorozatban 18 bajnoki találkozón maradt veretlen - megerősítette második helyét, mivel előzőleg közvetlen üldözője, az MTK kikapott az Újpesttől.
    A mindössze harmadik hazai vereségét elszenvedő Paks az Európa Liga-indulást érő negyedik helyért küzd, de a két ponttal előtte álló Debrecen vasárnap növelheti vele szemben az előnyét, a mögötte következő Újpest pedig pontszámban beérte őt.

    OTP Bank Liga, 28. forduló:
Paksi FC-Ferencváros 0-1 (0-1)
-------------------------------
Paks, 3287 néző, v.: Pintér
    gólszerző: Gyömbér (45+1.)
    kiállítva: Cukic (87.)
    sárga lap: Kulcsár (79.), illetve Cukic (71., 87.), Nagy Á. (88.), Dilaver (91.)
    
    Paks: 
    -----
Molnár P. - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló - Kecskés (Balázs, 64.), Kesztyűs (Hahn, 79.)- Haraszti, Bertus, Bartha - Könyves

    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Dilaver, Nalepa (Batik, 8.), Pavlovic, Ramírez - Varga R. (Nagy D., 76.), Cukic, Lamah, Gyömbér, Ugrai (Nagy Á., a szünetben) - Böde

    A Ferencváros futballozott mezőnyfölényben, de a Paks játszott kapura veszélyesebben az első félidőben. A hazaiak többször is egészen közel álltak a gólszerzéshez, míg az FTC ritkán találta el a paksi kaput. Végül mégis a fővárosiak szereztek vezetést, mégpedig a ráadáspercben egy szabadrúgást követően. A második félidőben jobbára a mezőnyben folyt a játék, mindkét oldalon esett egy-egy gól, melyet les miatt nem adott meg a bíró. Kiegyenlített mérkőzésen fontos három pontot szerzett a Ferencváros.