Gedeon napja van. | 2024.03.28

Labdarúgó NB I - Fontos szombathelyi győzelem

2015-05-16 03:45:29

 A Szombathelyi Haladás hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég Nyíregyháza Spartacust a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel - a Dunaújvárost megelőzve - elmozdult a kiesést jelentő 15. helyről.

    A hazaiak hat nyeretlenül megvívott bajnokit követően gyűjtötték be ismét a három pontot.

    OTP Bank Liga, 28. forduló:
Szombathelyi-Swietelsky Haladás - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (0-1)
-----------------------------------------------------------------
Szombathely, Rohonci út, 1945 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Radó (51., 93.), Halmosi (73.), illetve Halenar (34.)
    sárga lap: Jánvári (45.), Alcibiade (68.), Gaál (71.), Iszlai (79.), Rózsa (92.), illetve Ivanovs (13.), Ovszijenko (66.), Halenar (79.)

    Szombathelyi-Swietelsky Haladás:
    --------------------------------
Rózsa - Angyal, Jánvári, Alcibiade - Gaál, Nagy P., Németh M. (Rocchi, a szünetben), Iszlai, Halmosi (Jancsó, 84.) - Radó, Martínez (Grabant, 81.)

    Nyíregyháza Spartacus:
    ----------------------
Ovszijenko - Fodor, Ivanovs (Arziani, 79.), Kovacevic, Bosnjak - Halenar, Abdouraman (Dartsimelia, 77.), Pekár, Kostic, Zofcák - Seydi (Rezes, 59.)

    Az első félidő első felében a Haladásnak volt több lehetősége, egy alkalommal, Németh Márió remekül kivitelezett szabadrúgásánál csak Ovszijenko bravúrja mentette meg a vendégeket a góltól. A nyírségiek jól védekeztek, s a játékrész második felében többet is támadtak, sőt, egy szerencsés góllal - Halenar gyakorlatilag az alapvonalon állva talált a kapuba úgy, hogy Rózsa testén megpattant a labda - megszerezték a vezetést.
    A szünet után a házigazdák nagyon harcosan jöttek vissza az öltözőből, néhány perc elteltével egy szép kiugratást követően sikerült is egyenlíteniük. A folytatásban mindent elkövettek a vezetés megszerzéséért, de a vendégek állták a rohamokat, sőt, kontratámadásokból többször veszélyeztették Rózsa kapuját. A hajrához közeledve aztán megint a Haladás volt eredményes, és hiába folyt a hátralévő időben kiegyenlített, nagy küzdelem a pályán, hiába tett meg az egyenlítésért mindent a Nyíregyháza, Radó a végén megszerezte második gólját is, így biztossá tette csapata sikerét.