Gedeon napja van. | 2024.03.28

Veresége ellenére biztosan dobogón végez a KKSE

2015-04-27 13:19:34

Kisvárdán vendégszerepeltek a kazincbarcikai kézilabdások és esetleges győzelmükkel karnyújtásnyira kerültek volna a bajnoki ezüstéremtől.

Nem indult jól a mérkőzés, mert egy rossz mozdulat után már a bemelegítéskor a kispadra kényszerült Teremy László, így a fiatal Bíró Bencével a kapuban kezdődött az összecsapás. Az első percekben kissé megilletődöttek voltak a barcikai fiúk és ezt jól használta ki a Kisvárda, akik így hamar 3-4 gólos előnyhöz jutottak. Az első félidő közepére sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát és minimálisra csökkenteni a hátrányt, de a félidő végére lankadt a fegyelem és újra hárommal vezetett a hazai csapat.

Emberelőnyös góllal kezdődött a második félidő, ezzel megkezdte a felzárkózást a Barcika. A hazaiak védekezést váltottak, immár emberfogással próbálták megzavarni a vendégek összjátékát. Ennek köszönhetően rengeteg betöréssel próbálkozottak a barcikaiak, amit oly módon próbált megakadályozni a hazai csapat egyik védekező játékosa, hogy minden egyes alkalommal sunyi, alattomos módon ütött, nem egy esetben teljesen értelmetlen módon két kézzel lökte el a játékosokat, tehette mindezt büntetlenül, mert a játékvezetők nagyvonalúan szemet hunytak a teljesen egyértelmű sportszerűtlenség felett. Mindezek ellenére teljesen nyílt volt a mérkőzés, mert hiába a „hazai pálya” előnye, a Barcika szívósan tapadt az ellenfelére. Gyorsindításokból és átlövésekből is eredményes volt a motiváltan játszó Kazincbarcika, de sajnos a védekezésbeli hibákat könyörtelenül kihasználta a Kisvárda. Így hát az utolsó percekre maradt a döntés, és kb. 30 másodperccel a vége előtt meg is lett volna a lehetőség az egyenlítésre, ha nem olyan éles szemű a sporttárs és szúrja ki, hogy játékosunk sarkával kilépett az oldalvonalon. A hátralévő másodpercekben már nem is akart támadni a Várda, passzív jelzésnél nem is kapura lőttek, hanem a nem létező szögletzászlót próbálták eltalálni, de „szerencsére” ezt is sikerült a sporttársaknak visszafújni, így már nem maradt lehetőség az egyenlítésre.

Nagy baj végül is nem történt, mert az elmúlt fordulókban olyan jól alakultak az eredmények, hogy a hátralévő két mérkőzéstől függetlenül már biztosan dobogón végez a Kazincbarcika, ahhoz, hogy az érem ezüst legyen a hátralévő két fordulóban két győzelmet kell szerezni.

 

Kisvárda KC SE – Kazincbarcikai KSE 28-27 (15-12)

Városi Sportcsarnok, Kisvárda
Jv: Katona, Konyári
50 néző

KKSE: Bíró (kapus) – Steinbinder 1, Dobó, Szilágyi Sz. 1, Mészáros 7, Hangos 9, Novák 3. csere: Teremy (kapus), Szilágyi Á, Saláta 2, Kovács R. 3, Nagy 1, Kovács D, Balogh.

Edző: Závodszky István

 

HAJRÁ BARCIKA!!!

(nt)