Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nedeljkovics: Sok fog múlni a szerdai meccsen

2015-03-31 14:06:51

Szerdán a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán fogadja a Kecskeméti RC-t a férfi röplabda NB I elődöntőjének második mérkőzésén. Az első találkozót a kecskemétiek odahaza 3-1-re megnyerték, honlapunk pedig hétfőn az ellenfél vezetőedzőjét, Szasa Nedeljkovicsot, illetve játékosát, Árva Milánt bírta szóra.

 

Az első összecsapás nyitó játszmáját a KRC magabiztosan hozta, ezt követően viszont a Vegyész agresszívabb röplabdát mutatott, aminek a harmadik szettben meg is lett az eredménye. A negyedik felvonásban Nedeljkovics azonban felrázta övéit, így az alföldiek behúzták az első meccset, aminek köszönhetően 1-0-ra vezetnek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában.

“Az tény, hogy jobbak voltunk, mint a Pénzügyőr SE elleni negyeddöntőben” – mondta Nedeljkovics a vrck.hu-nak. “A Barcika meglepett minket jó nyitásaival illetve mezőnymunkájával. Az első játszmát jó játékkal, simán meg tudtuk nyerni, ezt követően azonban elveszítettük azt a biztosságot, ami addig jellemző volt ránk. A második szettet még azonban így is hozni tudtuk, viszont a harmadikat már nem. A negyedik felvonásban taktikát váltottunk, agresszívabban nyitottunk, és ismét megvolt a kellő önbizalom a csapat játékában, ami kellett is ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

“Tapasztalt, jó játékosok alkotják a Vegyészt, akik nem tegnap kezdtek el röplabdázni, így mindenképpen egy jó, színvonalas mérkőzésre számítok” – válaszolt a szakember azon kérdésünkre, mire számít a szerdai összecsapáson. “Nehéz minden harmadik nap pályára lépni, ez viszont nekünk nem okozhat gondot. Augusztus óta edzésben vagyunk, keményen készülünk minden tréningen. Egy jó alapjátékra lesz majd szükségünk, taktikusan és erősen kell játszani.”

Nedeljkovics szerint a szerdai találkozón sok minden eldőlhet, hiszen szombaton ismét Kecskeméten mérik össze tudásukat az együttesek.

“Sok fog múlni azon, hogy ki nyer szerdán” – folytatta. “Ez főleg a motivációra igaz, hiszen ha nyerünk, akkor már csak egy győzelem kell nekünk, amit hazai pályán vívhatunk ki. Azt hiszem, hogy a második meccsen a közönség is sokat segíthet majd a hazaiaknak, szerintem sok néző fog kilátogatni. Biztos, hogy a Vegyész nyerni akar, ahogy mi is, hiszen vannak még terveink az idei évre.”

A kecskemétiek egyik legjobbja az az Árva Milán, aki Kazincbarcikán kezdett el röplabdázni, az élvonalban is a borsodi csapatban debütált. A 2013/14-es szezont azonban már az alföldieknél kezdte meg, és első évében magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett.

“Izgalmas meccset játszunk” – emlékezett vissza a szombati párharcra Árva. “Az első szettben simán nyertünk, a másodikban nehezebben. Talán ennek is volt köszönhető, hogy kicsit elaludtunk a folytatásban, ráadásul a saját hibáink miatt veszítettük el a harmadik szettet. A térfélcsere után azonban ismét a mi akaratunk érvényesült.”

“Mindig van bennem egy egészséges drukk, amikor a Kazincbarcika ellen játszom” – felelt az átló azon kérdésünkre, hogyan éli meg a nevelőegyüttese elleni összecsapásokat. “Most úgymond ‘hazai pályán’ játszom majd, ami motivál engem, hiszen szeretném megmutatni, hogy sokat fejlődtem az elmúlt közel két évben. Természetesen győzelmet várok szerdán, de oda kell majd figyelnünk, hiszen a Vegyész Kecskeméten is agresszívan és jól játszott.”

A szerdai összecsapás szerdán 17:30-kor kezdődik a Tornacsarnokban.

vrck.hu