Ida napja van. | 2024.04.13

Elődöntőben a barcikai röplabdások!

2015-03-20 19:53:55

A szokatlan kezdési időpont miatt kevés néző látogatott ki a barcikai csarnokba, akik az első szett elején 4-2-es hazai vezetésnek lehettek szemtanúi. Mindezen apró hátrányt a vendégek gyorsan ledolgozták, majd Dolgos ütött out-ot, Blázsovics pedig hosszan szervált. A mennyezet a borsodiakkal volt, de Soós bombája után kiment a labda a barcikai blokkról (6-8). Toronyai nyitásai, sáncok és Bokor ejtése fordítottak a helyzeten (11-8), időt kért az SRE trénere. Dudás T. liberóban jól fogadott, ám Varga J.-ék kétszer is blokkoltak, és ők is bemutattak egy okos ,,pöcizést" (14-13). Bokor ászértékű szerváját követően 16-13 lett az eredmény, igyekezett tartani a lépést a Sümeg, csakúgy, mint a két korábbi meccs első szettjeiben. Blázsovics nyitásai után azonban nem tudott építkezni a vendégcsapat (20-14), időkérés is következett. Újabb barcikai pontok jöttek, teljesen ,,leült" a látogató, így bő húsz perc alatt előnyt szerzett a Vegyész.

Figyelmet követelt

A második játszma elejére Csizmadia érkezett a hazai oldalon, aztán társa, Kovács Z. szervált jól. Lesznyik ütött hatásosan a vonal mögül (4-4), majd Toronyaiék kezdtek meglépni (8-4). A barcikai feladó előtt olyan helyzet adódott, hogy be kellett vágnia a labdát az ellenfél térfelére, nem hibázta el, Bokor pedig a sümegi sáncot használta taktikusan (12-5). Kedvvel játszott a Vegyész - mialatt ültek Blázsovics szervái -, nem volt meglepetés Markó Gábor időkérése 14-5-nél. Semmi sem veszélyeztette a házigazda haladását, de azért Dudás András kihasználta egy-két tanácsra a felvonás második technikai idejét. Lehetőséget kapott Gulyás is a Vegyésznél, aztán Balázs jött feladóban Toronyai helyett (17-8), míg a harmadik váltás Kovács Z.-Surányi csere volt. 20-9-nél ismét gombot nyomott a vendégek trénere, össze is kapartak pár egységet, ám Bokorék mosolyogva vonulhattak az újabb kis pihenőre (25-14).

Nehéz volt elképzelni, hogy innen visszajöhet a szerényebb tudású vendéggárda, főleg azok után, hogy Bokor nem kímélt ,,se Istent, se embert", amikor labdát kapott (4-2). Lesznyik azért minden dühét beleadta, amikor egy jó ritmusú feladás érkezett neki, majd egy széles bomba után döntetlenre alakult az állás (6-6). Figyelmet követelt Dudás-edző, jogosan (9-10)... Centerben Csányit nem blokkolta senki sem, míg Dolgost fegyelmezte színes lappal Jámbor játékvezető. Madár kapott pacsit a többiektől, miután tisztán áttette a játékszert a másik térfélre (13-14), ekkor jobban akart a dunántúli alakulat. 19-16-nál érezte úgy a sümegiek trénere, hogy vízválasztóak lehetnek ezek a pillanatok, és kissé fel is zárkózott együttese (21-19, 23-21), ám Madár nem tudta átütni a labdát, tiszta helyzetben... Megoldotta tehát a házi feladatot a VRCK, bekerült a legjobb négy közé, készülhet a jövő szombaton kezdődő elődöntőre.

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika - Sümegi RE 3:0 (15, 14, 22)

Kazincbarcika, 100 néző. V.: Jámbor, Suba.

Vegyész RC: Toronyai, Szabó M., Bokor, Blázsovics, Kovács Z., Csányi. Csere: Dudás T. (liberó), Csizmadia, Gulyás, Surányi, Balázs. Vezetőedző: Dudás András.
Sümegi RE: Dolgos, Kaposi, Varga J., Lesznyik, Soós, Szabó G. Csere: Récsei (liberó), Madár, Nagy P. Edző: Markó Gábor.

Dudás András: - Letudtuk a könnyű mérkőzéseket, innentől már csak nehezebbek lesznek.
Markó Gábor: - Sok sikert kívánok a Vegyésznek az elődöntőben, jussanak minél tovább. A továbbiakban majd szeretnénk az ötödik helyért játszani.


Az egyik fél három sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-0, a Vegyész RC javára.

forrás: boon.hu