Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Bajnokok Ligája - Bravúrra várnak a Manchester Citynél és a Dortmundnál - ELŐZETES

2015-03-17 09:51:30

A Manchester City 2-1-es hazai, míg a Dortmund ugyanilyen arányú idegenbeli vereséggel várja a Barcelona, illetve a Juventus elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő szerdai visszavágóját.

    Az angoloknak harminc éve nem látott bravúrra, a németeknek pedig történelmi sikerre lenne szükségük a továbblépéshez.
    Az európai szövetség (UEFA) honlapján olvasható elemzés szerint a négyszeres győztes Barcelona sorozatban nyolcadik alkalommal juthat a legjobb nyolc közé: erre a két csapat formája, valamint a statisztikák alapján is jó esélye van. A Primera División éllovasa legutóbbi tíz bajnokijából kilencet megnyert, ezzel szemben a Manchester City idei Premier League-mérlege, négy győzelem, négy döntetlen és három vereség, így egyre távolodik a címvédéstől.
    A Barcelona története során 35 olyan párharcot vívott az európai kupákban, amelynek első felvonását megnyerte idegenben, ezek közül csak kétszer fordult elő, hogy a visszavágót követően nem a gránátvörös-kékek szurkolói ünnepelhettek a továbbjutást: az UEFA Kupa 1980/81-es szezonjának első fordulójában a német 1. FC Köln, a Kupagyőztesek Európa Kupája 1984/85-ös idényének első fordulójában pedig a francia Metz hajtotta végre a bravúrt a Camp Nou Stadionban.
    A Borussia Dortmundnak történelmi sikerre van szüksége ahhoz, hogy egymást követő harmadik szezonjában ott legyen a negyeddöntőben, ugyanis hazai pályán korábban még egyszer sem győzte le a Juventust. Igaz, a két csapat legemlékezetesebb összecsapásán, 1997. május 28-án Münchenben, a Bajnokok Ligája döntőjében 3-1-es német siker született.
    A torinóiaknál 2006 óta várnak arra, hogy Európa legjobb nyolc csapata közé kerüljön az együttes, erre jó esélyük van a Zebráknak, ugyanis 15 német gárda ellen vívott párharcukból 13 esetben a továbbjutottak.