Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Éremszerzés a diósgyőri női kosarasok célja

2014-08-15 09:06:30

 

Érmet kell szereznie az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának – fogalmazta meg a célt a szezonnyitó sajtótájékoztatón Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője a Diósgyőri Stadion klubházában péntek délelőtt, ahol bemutatták az együttes legújabb játékosát is.

 

    Szabó Tamás emlékeztetett arra, hogy három évvel ezelőtt alakult újjá a női kosárlabda Miskolcon, a csapatnak azóta ez lesz a negyedik szezonja. 
    Tavaly sikerült megnyerniük az alapszakaszt, de a végén csak a negyedik helyen végeztek a bajnokságban - idézte fel. Idén legalább érem a cél, de szeretnének döntőbe jutni a bajnokságban és a Magyar Kupában is – tette hozzá. Az ügyvezető szerint a válogatott magyar játékosokkal és néhány minőségi idegenlégióssal kiegészült csapatnak sikerül majd elérnie a kitűzött célokat. 
    Maikel López, a csapat vezetőedzője arról számolt be, hogy a tervek szerint center, irányító és bedobó posztra igazolnak új játékosokat. A csapat felkészülése jövő hétfőn kezdődik. Az alapozó időszakban vasárnap kivételével minden nap lesznek foglalkozások. Erősítő és labdás termi edzések mellett a stadionban, az atlétika pályán is dolgoznak majd a lányok heti két alkalommal. Hozzátette, több meghívást is kapott a csapat felkészülési tornákra, ami már biztos, hogy szeptember 19. és 21. között Iglón lépnek pályára egy nemzetközi kupán, a szervezőktől kapott információ szerint egyebek mellett a Good Angels Kosice és a Szpartak Moszkva ellen. Tervben van október elején egy hazai torna rendezése is, még várják a visszajelzéseket a meghívottaktól - mondta. 
    López kitért arra, hogy természetesen edzőmeccseket is játszanak majd a várhatóan az október 18-19-i hétvégén kezdődő bajnokság előtt. Az az elvárása, hogy legalább egy szintet lépjenek előre minden versenysorozatban – fűzte hozzá.
    Bemutatták az Aluinvent–DVTK friss igazolását, a 12-szeres magyar válogatott Szécsi Orsolyát is. A 189 centiméter magas, négyes és hármas poszton bevethető 22 éves magasbedobó idén diplomázott az Egyesült Államokban, a Duquesne Egyetemen.
    A sajtótájékoztató végén bejelentették azt is, hogy ezentúl az Aluinvent-DVTK működteti a Miskolci Városi Sportiskolában tavasszal megszűnt leány kosárlabda-utánpótlást. A klub a Miskolci Tehetséges Kosarasokért és Röplabdásokért Alapítvánnyal közösen versenyezteti a fiatalokat a jövőben. A megyében tovább épül az utánpótlás hálózata, Miskolc mellett már kilenc helyszínen vannak jelen Sárospataktól Mezőcsátig.