Andrea napja van. | 2024.04.18

Davis Kupa - Fucsovics, Gödry, Filipenko és Borsos a magyar válogatottban

2015-02-28 16:34:13

 Fucsovics Márton, Gödry Levente, Filipenko Viktor és Borsos Gábor alkotja a magyar teniszválogatottat, amely a jövő hétvégén Győrben találkozik a moldovai csapattal a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában.

    Kuhárszky Zoltán kapitány a fedettpályás országos bajnokság szombati döntője után arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nemzeti Edzés Központban látottak alapján jelölte ki az első számú játékosként biztos kerettag, a világranglistán 162. Fucsovics társait.
    "Gábor nagyszerű játékkal verte Leventét a fináléban, utóbbi pedig párosban győzött, ami azért fontos, mert Marcival is régóta ismerik egymást, és jó kettőst alkothatnak a DK-ban. Vitya jó meccseket játszott az elődöntőig, a sokszoros magyar bajnok Balázs Attila viszont kitartott elhatározása mellett, és már nem vállalta a válogatottságot" - mondta Kuhárszky Zoltán, aki 1999-ben három mérkőzésen már vezette a csapatot.
    Borsos a 944., Filipenko az 1031., Gödry pedig az 1131. az ATP-rangsorban.
    Ami a moldovaiak elleni kilátásokat illeti, a kapitány közölte, az ellenfél második számú teniszezője, Maxim Dubarenco sérülés miatt várhatóan nem jön Magyarországra, ebben az esetben könnyebb dolga lehet a magyar csapat második számú játékosának.
    "Hétfőn együtt utazunk Győrbe, ahol az Egyetemi Sportcsarnok kemény pályáján készülünk, amelyen az ob-t is rendezték" - tette hozzá.
    Legutóbb 2013-ban Moldovában csapott össze a két gárda, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek.
    A moldovaiaknál a 164. helyen álló Radu Albot után a legjobb játékos a 394. helyezett Maxim Dubarenco, őt pedig a 895. helyen álló Andrei Ciumac követi. Albot tavaly legyőzte Fucsovicsot a US Open selejtezőjében, a 2013-as DK-párharcban viszont a magyar játékos nyert.
    Győrben 2009-ben már volt Davis Kupa-párharc, akkor - az azóta a világranglista 11. helyére feljött - Grigor Dimitrovval érkezett bolgárok 3-2-re legyőzték a magyarokat.
    Ha a magyarok felülmúlják Moldovát, akkor július 17-19-én fogadhatják Zimbabwét vagy Bosznia-Hercegovinát, újabb továbbjutás esetén pedig Madagaszkár (itthon), Luxemburg (idegenben), Bulgária (idegenben) vagy Lettország (idegenben) következne szeptemberben a feljutásért. Ha viszont a Kuhárszky-legénység kikap a moldovaiaktól, valószínűleg Zimbabwében kell pályára lépnie a kiesés elkerülése érdekében.
    A válogatott a 2013-as osztályozón 4-1-re kikapott Luxemburg csapatától a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiesett a II-es csoportból. Tavaly májusban aztán Szegeden kiharcolta a feljutást, így idén ismét a zóna második vonalában küzdhet.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány