Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Szivics: a DVTK célja, hogy dobogón maradjon

2015-02-17 15:53:29

 

A Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának célja, hogy megőrizze dobogós helyét. Szivics Tomiszláv vezetőedző a tavaszi szezon előtt kedden tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy bár elment egy-két játékos az együttestől, de érkeztek újak, akik frissíthetik a játékot.

 

    Úgy vélte, az új futballisták - Kovács Gábor, Koman Vladimir, Milos Krstic - "majdhogynem ugyanazt a szintet képviselik", mint akik távoztak, azaz Kádár Tamás, Elek Ákos és Debreceni András. Kiemelte, számukra a bajnokság a legfontosabb, de a Ligakupát sem lehet lebecsülni. Utóbbi sorozatban szerdán hazai pályán a Budapest Honvéd csapatát fogadják a piros-fehérek.
    Szivics úgy fogalmazott, "konkurenciaharc" lesz majd azért, hogy ki kerüljön a kezdőcsapatba. Értékelése szerint az alapozásnál jól dolgoztak a játékosok, továbbra is ezt az elszántságot, akaratot és fegyelmet várja tőlük.
    A szakember kitért arra is, hogy másként játszik majd a gárda:
    "Ezek a játékosok alkalmasak erre és ez a játékstílus tetszeni fog a szurkolóknak is. A középpályán más lesz a taktika, gyorsabbak leszünk. A most érkezett játékosokkal a csapat kapott egy új impulzust, ez motiválja a többieket is". - nyilatkozott.
    Elek Ákos és Kádár Tamás távozása után új csapatkapitányra is szüksége volt a DVTK-nak. Szivics választása Gosztonyi Andrásra esett. Az új kapitány azt mondta, ez nagy motivációt jelent számára.
    A Diósgyőr úgy harmadik 17 fordulót követően az OTP Bank Ligában, hogy 12 pont a hátránya a Videotonnal és 4 az MTK-val szemben, ugyanakkor mindössze eggyel előzi meg a Debrecent és a Ferencvárost.