Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fradista "Őrzőket" avatott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika

2015-02-16 09:52:30

A daganatos gyermekek és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos Őrzőjévé, azaz az Őrzők Alapítvány kiemelt támogatójává avatták a Ferencvárosi Torna Club (FTC) labdarúgócsapatának kapitányát, Gyömbér Gábort, a csapat vezetőedzőjét, Thomas Dollt és a Fradi-szurkolók egyik kedvencét, Gera Zoltánt.

    A fociban mindig az a cél, hogy legyőzzük a másik csapatot. Azonban annak mindannyian drukkolunk, hogy a daganatos és leukémiás gyerekek legyőzzék a betegséget és meggyógyuljanak. Őrzőként egy olyan csapat támogató tagjaivá váltunk, amelynek csak szurkolói vannak - mondta Thomas Doll, a csapat vezetőedzője a daganatos gyermekek világnapján tartott budapesti eseményen.
    A Ferencváros-Podbrezova felkészülési mérkőzés után az FTC Népligeti sporttelepén átadott oklevél a három újonnan avatott Őrző elhivatottságát, példamutató magatartását és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegei iránt korábban végzett önzetlen segítő munkáját ismerte el - közölte az MTI-vel Volly György, az FTC kommunikációs igazgatója.
     A Ferencváros labdarúgócsapata régóta támogatója a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának. Bízunk benne, hogy Gera Zoltán, Gyömbér Gábor és Thomas Doll példája sokak számára inspiráló lehet, hiszen bárki lehet Őrző, aki támogatja munkánkat és magáénak érzi a beteg gyerekek gyógyulásának ügyét - mondta Borszékiné Cserháti Erika, az Őrzők Alapítvány képviselője. 
    A Tűzoltó utcai Gyermekklinika az ország egyik legnagyobb gyógyítással foglalkozó intézménye, ahol a daganatos és leukémiás gyermekek mintegy felét kezelik, többet, mint Magyarország összes többi kórházában együtt. A kórházban végzett munkának hála a gyerekek nagyjából 70 százaléka gyógyultan távozik az intézményből - áll az FTC közleményében.