Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Volvo Kupa - Százszázalékos mérleggel tornagyőztes a magyar csapat

2015-02-15 14:47:20

 A világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott százszázalékos mérleggel hódította el a Volvo Kupát, s lett tornagyőztes, miután a vasárnapi zárómeccsén, ha nehezen is, de nyert Kanada legjobbjai ellen.

    Eredmény, 9. Volvo Kupa, 3. nap:
Magyarország-Kanada 9-7 (2-1, 2-1, 0-3, 5-2)
--------------------------------------------------  
a góldobók: Erdélyi 4, Vámos 3, Manhercz, Német 1-1, illetve Constantin-Bicari 4, Graham, Taschereau, Conway 1-1 
  
    A Szőnyi úti uszodában rendezett négycsapatos tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége - az Egyesült Államok 21-11-es, majd az olimpiai bajnoki címvédő Horvátország 9-6-os legyőzése után - már úgy szállhatott vízbe, hogy első helyét nem veszélyezteti semmi. Talán ezért is kissé álmosan kezdett, s bár Erdélyi Balázs hamar betalált, utána percekig eredménytelenül játszott a társaság. Végül kevéssel az első szünet előtt az ifjú Manhercz Krisztián vette be az észak-amerikaiak kapuját (2-1).
    A folytatásban Német Toni centerezett remekül (3-1), majd - válaszul a második kanadai gólra - Vámos Márton bombázta a hálóba ötméteresből a labdát (4-2).
    A harmadik negyedben a magyar csapat érzékelhetően tompábban, fásultabban játszott, a kellő összpontosítás hiánya rontásokhoz vezetett, s miután már a második büntetőt hibázta el, a harcos kanadaiak kiegyenlítettek, sőt meglepetésre a vezetést is átvették (4-5).
    A befejező nyolc percre összeszedte magát az amúgy a meccsen több alapemberét is nélkülöző magyar válogatott. Rögtön az elején a korábbinál jóval nagyobb vehemenciával vágott neki a csatának, és Vámos büntetőből egyenlített (5-5). A hatodik kanadai gólra Erdélyi felelt, s ugyanő bombázta be az ismét hazai vezetést jelentő találatot is (7-6). Csakhogy kimaradt egy újabb magyar büntető, s - amikor már csak három perc volt hátra az összecsapásból - megint egyenlített az ellenfél (7-7). A hajrát azonban a Benedek-csapat bírta jobban: előbb Vámos feledtette elhibázott ötméteresét hatalmas távoli lökettel, majd a negyedszer is eredményes Erdélyi szerzett szemfüles gólt, beállítva a 9-7-es végeredményt.    
    A vasárnapi másik mérkőzésen Horvátország csapata hét góllal verte az Egyesült Államok gárdáját:
Horvátország-Egyesült Államok 15-8 (5-1, 3-3, 4-2, 3-2)

    A pénteki eredmények:
Horvátország-Kanada 11-5 
Magyarország-Egyesült Államok 21-11 

    A szombati eredmények: 
Egyesült Államok-Kanada 11-11 
Magyarország-Horvátország 9-6

    A 9. Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Horvátország 6, 3. Kanada 1 (23-31), 4. Egyesült Államok 1 (30-47)