Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Szabó Dávid Dél-Koreába igazolt

2015-01-16 07:55:27

Dél-Koreában, az Asan Wooricard Hansae csapatában folytatja karrierjét Szabó Dávid, a kazincbarcikai Vegyész saját nevelésű átlója. A játékos kéthónapos szerződést írt alá új együttesénél.


Szabó Dávid többéves légióskodás után tért vissza Kazincbarcikára 2014 nyarán, mivel súlyos Achilles-ín-szakadása után nem kapott megfelelő ajánlatot külföldről. Idehaza sikeresen felépítette magát, és a jelek szerint jól döntött, amikor hazaszerződött, hiszen a dél-koreai megkeresés ezt támasztja alá. Új kenyéradójánál alapemberként számítanak a 25 éves Szabóra.

“Kihagyhatatlan lehetőség ez a számomra, és ha nem érte volna meg szakmailag, akkor maradtam volna Kazincbarcikán” – mondta honlapunknak Szabó. “Sok sikert kívánok a vegyészeseknek és szurkolóiknak a bajnokság hátralévő részére, és köszönöm nekik az eddigi munkát, támogatást.”

Szabó hétfőn repült az ázsiai országba, ahol MRI-vizsgálaton is részt vett, ahol semmilyen rendellenességet nem találtak, így a klub kéthónapos szerződést ajánlott neki, amit elfogadott.

Dudás András vezetőedző elmondta, hogy az univerzál távozása bizony hatalmas érvágást jelent a csapat számára, ugyanakkor a célok nem változtak: az első négyben kell zárni az alapszakaszt.

Forrás: vrck.hu