Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Katrine Lunde távozik Győrből

2015-01-15 07:37:08

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a kétszeres olimpiai, négyszeres Európa- és egyszeres világbajnok norvég kapus, az anyai örömök elé néző Katrine Lunde a szezon végén távozik az együttestől.

Kétszeres BL-győztesként érkezett, és legalább négyszeres BL-győztesként távozik az ETO-ból Katrine Lunde, aki 2010-es érkezését követően 2011-ben BL-elődöntőig, 2012-ben döntőig menetelt a csapattal, majd 2013-ban és 2014-ben elhódította a legrangosabb európai klubtrófeát. A várandós kapus a szerződésében foglalt opciós jogával élve jelentette be, hogy a 2016 júniusáig tartó plusz egy évet már nem Győrben szándékozik tölteni – írja gyorietokc.hu.

„Furcsa nap ez számomra majdnem öt év után, amelyet az ETO-ban töltöttem. Szomorú vagyok amiatt, hogy csodás embereket kell itthagynom Győrben: játékosokat, szurkolókat és támogatókat egyaránt. Hálás vagyok minden emlékezetes pillanatért, amelyet együtt éltünk át, különös tekintettel a fantasztikus csapattársaimmal megnyert két Bajnokok Ligája-győzelemre. Ugyanakkor izgatottan tekintek előre az újabb kézilabdás élmények felé is, miután az idei szezont az ETO-nál szándékaim szerint sikerrel zárjuk – remélhetőleg a final fouron” – nyilatkozta a klubhonlapnak távozásáról Katrine Lunde.

Kelecsényi Ernő klubelnök az alábbiak szerint kommentálta a játékos búcsúját: „Vezetőként és emberileg is nagyon sajnálom Katrine távozását. Minden játékosunknak igyekszünk olyan világszínvonalú feltételeket és kiszolgálást biztosítani, amely a világ jelenlegi legjobb klubjához méltó, próbáltunk mindent megtenni Katrine maradásáért is. A hiánya eddig is nagy kihívást jelentett számunkra, emellett örülünk, hogy kapusaink kiváló eredményeket produkálnak mind a hazai bajnokságban, mind a BL-ben. A jelenlegi szezon persze nem ért még véget, és bízunk benne, hogy a májusi csúcsmérkőzéseken Katrine szándékának megfelelően lehetnek még közös sikereink. További pályafutásához nagyon sok sikert, születendő gyermekével pedig csodás anyai élményeket kívánunk neki!” – fogalmazott a klubelnök.

 

forrás: nemzetisport.hu