Péter, Pál napja van. | 2022.06.29 | MNB középárfolyam:

Buzánszky Jenő és Nagy Tímea a halhatatlanok egyesületének tagja lett

2014-12-10 07:55:35

Buzánszky Jenő olimpiai bajnok labdarúgó és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó a halhatatlanok egyesületének tagja lett. A sportolókat kedden Budapesten köszöntötték.

    A Nagy Tímeát méltató Simóka Beáta világbajnok öttusázó közölte: Nagy Tímea három gyermek édesanyjaként is példát mutat az életben, ezért nem csak sporteredménye, hanem személyisége miatt is méltó a klubtagságra. 
    Buzánszky Jenő laudációját Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője egy személyes történettel kezdte: születésekor az Aranycsapat egyetlen vidéki tagja miatt kapta a Jenő keresztnevet édesapja kívánságára. A folytatásban felidézte Buzánszky labdarúgói és edzői pályáját, valamint a sportágat népszerűsítő tevékenységét. 
    Kövér László házelnök pohárköszöntőjében kiemelte, hogy nem magánemberként, hanem nyolcmillió választópolgár képviseletében van jelen. 
    "Köszönöm, hogy halhatatlan lettem, de halhatatlan az Aranycsapat minden tagja, és azok a sportolók is, akik sokat tettek a magyar sportért" - mondta Buzánszky Jenő.
    "Nagyon elszoktam az ünnepléstől, hiszen pályafutásom 2008-ban véget ért, ezért egy kicsit furcsa, de nagyon jó érzés, hogy itt lehetek" - fogalmazott Nagy Tímea.