Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szántó Imre vezetésével újjáalakult az FTC ökölvívó szakosztálya

2014-11-26 13:05:39

Harminckét év után újjáalakult a Ferencváros ökölvívó szakosztálya, melynek vezetője Szántó Imre, legnevesebb versenyzője pedig az olimpiai ötödik Harcsa Zoltán.

    A klub szerdai sajtótájékoztatóján Szántó Öcsi bácsi arról beszélt, hogy májusban vetette fel az 1982-ben megszűnt szakosztály megalakításának ötletét az FTC-nél, s ebből novemberre valóság lett. Mint elmondta, néhány hónapja, amikor még csak a tervek voltak meg, könnyedén állt a feladathoz, most viszont már komoly felelősséget érez, mivel a klub hagyományainak megfelelően kell teljesítenie a bokszolóknak is. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy mindez új lökést ad a számára, s még évekig folytatni szeretné az edzősködést. A 71 éves mesteredző munkáját olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmek fémjelzik, többek közt Kovács István és Erdei Zsolt edzője is volt,
    A csapatot trénerként segíti Bedák Pál világbajnoki ezüstérmes bokszoló is. Az edzések jelenleg Kispesten zajlanak, de hamarosan a IX. kerületbe teszi át a székhelyét a szakosztály, s 2-2,5 év múlva a Fradi-városban kap helyet a birkózókkal közösen.
    Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója szerint Szántó Imre hazatért a Ferencvároshoz. Ugyan korábban nem dolgozott a zöld-fehéreknél, ám édesapja versenyzőként többszörös országos bajnok, majd az 1970-es években edző volt az FTC-ben, így Szántó Imrét is szoros kötelék fűzi az egyesülethez.
    Az eredményeket jelenleg elsősorban Harcsa Zoltántól várhatják a zöld-fehérek. Az ifjúsági olimpiai és felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, 22 éves sportoló az MTI-nek elmondta, hogy szeptemberben kisebb vállsérülést szenvedett a főiskolás világbajnokságon, ennek ellenére már másfél hónapja keményen készül az országos bajnokságra, melyen mindenképpen vissza szeretne vágni Bacskai Balázsnak a tavalyi vereségért. Harcsa kijelentette, nincs kétsége afelől, hogy le tudja győzni a Vasas 2010-es Európa-bajnokát.
    A szakosztály a jövő heti országos bajnokságon három versenyzőt indít, Harcsa Zoltán 75 kilogrammban, Király Viktor 69, Mikófalvi Ádám pedig 91 kilóban szerepel. Mellettük négy fiatal öklözőt szerződtetett a klub, melynek a távlati célja, hogy komoly utánpótlásbázist alakítson ki.
    A Ferencváros első olimpiai bajnoka épp egy ökölvívó, Kocsis Antal volt, ő 1928-ban, Amszterdamban nyert ötkarikás aranyérmet légsúlyban.