Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Szalay Balázs és csapata megújulva várja a 20 éves jubileumot

2014-10-29 12:52:23

Megújított versenyautóval, valamint új szponzor bevonásával vág neki a húsz éve versenyző Szalay Balázs és az Opel Dakar Team az előtte álló kétéves jubileumi időszaknak.

    A csapat szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a dunaújvárosi pilóta éppen húsz éve határozta el, hogy autóversenyző lesz, s rajthoz fog állni a világ legnehezebb terepraliján, a Dakaron. Szalaynak 1994 óta íródó pályafutása során nyolcszor sikerült teljesítenie a Dakart, egyszer az Africa Race-t, második volt a Selyemút-ralin, s két bajnoki címet nyert a Közép-Európai Zóna Trófeában.
    Németh Ottó, az Opel Dakar Team csapatfőnöke ismertette az istálló marketingkommunikációs és technológiai területeken történt előrelépéseit, s kiemelte, új célokat tűztek ki maguk elé a 2014-től 2016-ig terjedő jubileumi időszakra.
    Szalay Balázs és több mint 11 éve mellette dolgozó navigátora, Bunkoczi László közösen mutatta be a "külső és belső ráncfelvarráson" átesett Opel Mokkát, amellyel a duó először a december 28-án kezdődő - a klasszikus Dakar-rali útvonalán haladó - Africa Race-en áll majd rajthoz.
    "A kétszeres Dakar-győztes Jean-Louis Schlesser az idén már nem versenyez, amit egyrészt nagyon sajnálok, hiszen jó volt vele küzdeni, ugyanakkor az is igaz, hogy így nőttek a győzelmi esélyeink" - mondta a viadallal kapcsolatban Szalay, aki a legutóbbi Africa Race-en sokáig második volt, ám egy motorhiba akkor megakadályozta a jó eredmény elérésében.
    A pilóta és navigátora egyetértettek abban, hogy a céljuk ezúttal nem lehet más, mint a győzelem, Bunkoczi pedig azt is elmondta, hogy segélycsomagokat visznek majd magukkal Afrikába, s azokat eljuttatják a nehéz körülmények között élő helyiekhez.
    A csapatnak új szponzora is lett a szeszesitalokat gyártó és forgalmazó Martini révén, amely korábban a Forma-1-ben és a raliban is sikeres istállókat támogatott, jelenleg többek között az F1-es Williams főszponzora.