Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Új otthont kap a magyar tenisz

2014-10-29 10:35:33

 Hamarosan elkezdődnek a munkálatok az óbudai Nemzeti Edzés Központban, ahol modern centrumot hoz létre a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ).

    Az MTSZ honlapjának szerdai tájékoztatása szerint a kiemelt sportágfejlesztési támogatásnak köszönhetően tovább bővül a Mikoviny utcai telep, ahol egy háromszintes, akadálymentes, európai színvonalú kiszolgáló létesítmény is épül 1600 négyzetméteren. A kiemelt támogatás infrastrukturális részeként megítélt, első éves 2013-as keret terhére a Nemzeti Sportközpontok (NSK) közbeszerzési eljárás keretén belül választotta ki a tervezőt. 
    "Beérett az elvégzett munkánk gyümölcse azzal, hogy megkaptuk a kiemelt támogatást, s a kormány elismerte a munkánkat és a sportolóink eredményeit. Külön öröm számunkra, hogy a Nemzeti Edzés Központot nemzetgazdasági stratégiai kiemelt projektté nyilvánították, amely azért is fontos, mert így bizonyos engedményeket kapunk" - nyilatkozta Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke. A sportvezető elmondta, az engedélyezési terveket az NSK benyújtotta a hatóságoknak, tehát a folyamat elindult, és reményeik szerint jövő év elején el is tudják kezdeni a munkálatokat, ősszel pedig át tudják venni az épületet. 
    "A teljes projekt irányítása mind pénzügyileg mind operatívan az NSK feladata, így szerencsére nekünk nem kell a pénzügyekkel foglalkozni" - tette hozzá.
    A központ második emeletén kap helyet a teniszszövetség irodája is, amely elköltözik a Magyar Sport Házából.
    A Nemzeti Edzés Központ 2011 őszén kezdte működését három keménypályával, majd 2012 nyarán a teljes létesítmény üzemeltetése az MTSZ-hez került.