Emma napja van. | 2024.04.19

Feröeri-magyar - Dárdai a finn meccs után foglalkozik a jövőjével

2014-10-15 14:12:41

 

Dárdai Pál szövetségi kapitány csak novemberben beszél az esetleges folytatásról feleségével, amennyiben irányításával a magyar labdarúgó-válogatott eléri kitűzött célját, azaz a következő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén legyőzi a finneket.

 

    "A minimálisan megfogalmazott célt, a négy pontot megszereztük. Egy jó második félidőt produkáltunk Bukarestben és kilencven percet szenvedtünk Feröer-szigeteken, így halál nyugodtan készülhetünk a finnek elleni hazai meccsre" - mondta a szerdai hazaérkezést követően tartott sajtótájékoztatón a szakvezető.
    A 38 éves szakember kijelentette, továbbra is garantálja a finnek elleni sikert, mert ha a közönség és a csapat egymásra talál, nem tudja elképzelni, hogy ne nyerjen a nemzeti együttes a Groupama Arénában.
    A feröeri találkozóra kitérve úgy fogalmazott, hogy a csapat küzdött-hajtott, de nem volt játék. Mint mondta, ebben neki is van szerepe, mert lehet, hogy eredményesebb lett volna az együttes, ha fáradtan is, de több olyan játékos lép pályára, aki Bukarestben is futballozott. Indoklásként azt említette, hogy ők egy heti munkával a hátuk mögött összeszokottabbak lettek volna.
    "Nagyon elfáradtam ebben a két hétben, ilyen szenvedést még nem éltem át, mint a keddi. Nem erre készültünk, teljesen más felfogásban játszottak, mint amire számítottunk. A játékosok nem is akartak örülni, nekem kellett rájuk szólnom, hogy a négy pont megvan, igenis örüljenek neki, mert erről szól a profi futball. Ha ilyen meccset megnyersz, az erőt adhat a folytatásra" - mondta Dárdai, aki a csoport állásával és meglepetéseivel, azzal, hogy Észak-Írország vezet kilenc ponttal, a favoritnak tartott görögök pedig eddig csak egy pontot gyűjtöttek, nem kívánt foglalkozni. Úgy fogalmazott, ha megvan a három pont a finnek ellen, akkor lehet számolgatni.
    Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke azt mondta, ő négy pontot várt a két mérkőzésen, és ezt sikerült is megszerezni. A bukaresti játékkal elégedett volt, a keddi meccs viszont szerinte nehezen értékelhető. Hozzátette, a pálya talaja valóban nem volt jó, ezt saját tapasztalatból tudja, mert maga is elcsúszott, amikor részt vett a csapat edzésén. Mint mondta, Tórshavnban legalább annyira izgult, mint három nappal korábban a román fővárosban.
    Dárdai jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "az MLSZ elnöksége eredetileg is hosszú távra szerette volna megnyerni a posztra, így a folytatásról, hogy szeretne-e polgármester lenni, őt kell megkérdezni". A sportvezető ezzel a megjegyzéssel arra utalt, hogy a vasárnapi önkormányzati választásokon többen Dárdai Pál nevét írták rá a szavazólapra.
    Dzsudzsák Balázs hangsúlyozta, most az a legfontosabb, hogy megvan a tervezett négy pont. Ugyanakkor megjegyezte, a keddi meccs biztosan a legrosszabb élményei közé tartozik majd, mint sok társának, de azért nagyon örül, hogy sikerült nyerni. Dárdai jövőjével kapcsolatban a Dinamo Moszkva szélsője azt mondta, egyelőre nem győzködik őt, hogy maradjon, ám úgy érzi, kellemes meglepetést okozott a szakembernek a csapat, aminek a szövetségi kapitány hangot is adott.
    Dibusz Dénes mosolyogva mondott ellent Dzsudzsáknak, ő pályafutása egyik legnagyobb élményének nevezte a feröeri meccset, amelyen hibátlan teljesítménnyel debütált a válogatottban. Elárulta, Dárdai már csütörtökön közölte vele, hogy az edzésmunkájával meggyőzte, így ő fog védeni Tórshavnban.
    A magyar válogatott legközelebb november 14-én a finneket fogadja a Groupama Arénában Eb-selejtezőn, majd négy nappal később az oroszokat látja vendégül barátságos találkozón.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó