Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Fehérorosz sztár a Diósgyőr női kosárcsapatában

2014-10-14 09:41:41

 

A fehérorosz Kacjarina Sznicina személyében világklasszis játékost igazolt az Aluinvent-DVTK Miskolc női kosárlabdacsapata.

 

    A klub keddi tájékoztatása szerint Sznicina a nemrég véget ért törökországi világbajnokság hetedik legeredményesebb játékosa volt 14,3 pontos meccsenkénti átlagával, olyan sztárokat megelőzve, mint az amerikai Diana Taurasi és Tina Charles. A vb-n a fehéroroszok Kuba és Dél-Korea ellen is az ő utolsó másodpercekben szerzett hárompontosával győztek.
    A 29 éves, 188 centis játékos az Európa Kupában 2010-ben a döntőbe vezette az Orenburgot, emellett fehérorosz, lengyel és francia bajnoknak mondhatja magát, utóbbi címet az elmúlt szezonban szerezte a Montpellier-vel. A válogatottal négy Európa-bajnokságon szerepelt - 2007-ben bronzérmet nyert -, és részt vett a pekingi olimpián is.
    "Örülök, hogy Miskolcra szerződhetek, nagy kihívás egy évről évre fejlődő csapat hasznos tagjaként segíteni abban, hogy egy magasabb szintre lépjen a klub. Az Európa Kupában szeretnék legalább a legjobb 8 közé kerülni a csapattal, a magyar bajnokságban az a célom, hogy egy fényes érmet hozzátegyek a gyűjteményemhez" - nyilatkozta Sznicina.
    Maikel Lopez vezetőedző közölte, a hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkező kosaras posztján a világ egyik legjobbja, és köszönik a tulajdonosnak, hogy lehetővé tette a leigazolását. 
    Szabó Tamás ügyvezető elmondta, ezzel gyakorlatilag teljes a keret, már csak egyetlen hely kiadó. 
    "Ki merem jelenteni, hogy ezzel a gárdával egyértelmű cél legalább a magyar bajnoki és kupadöntőbe jutás, de természetesen mindkét sorozatban nyerni is szeretnénk. Az európai porondon minden idők legjobb diósgyőri szereplése az elvárás" - tette hozzá.
    A Diósgyőr az elmúlt bajnokságban a negyedik helyen végzett.