Dezső napja van. | 2022.05.23 | MNB középárfolyam:

Villeneuve: Alonso a legjobb versenyző, és nem bukott meg a Ferrarinál, de a McLaren-Hondával nehéz dolga lesz

2014-10-14 06:49:27

1997 Forma-1 világbajnoka szerint Fernando Alonso nem vallott kudarcot a Ferrarinál, míg Sebastian Vettel jó döntést hozott akkor, amikor aláírt az olaszokhoz.

Gyakorlatilag nyílt titok, hogy a négyszeres német világbajnok a Ferrarinál folytatja tovább a pályafutását, de a bejelentés még várat magára, köszönhetően a spanyol riválisa körül kialakult helyzetnek.

Az F1-live.hu nagyon közeli forrásokból megtudta, hogy Alonso a McLarent választotta, és 2015-től a wokingiaknál versenyez tovább, ahol 2007-ben egyszer már dolgozhatott együtt a legendás istállóval.

A következő évtől a Honda jelenti majd a technikai alapot a McLaren számára, mely már az első évében megcélozná a győzelmeket, és akár a világbajnoki címet. Ez nagy kihívás lesz a japánok számára, mivel még egy métert sem teszteltek az új 1,6 literes V6-os turbómotorral, míg a Mercedes ezzel az új generációval már bajnoki címet szerzett a Forma-1-ben.

Jacques Villeneuve a spanyol AS lap kérdésére elmondta, a Red Bull idő előtti bejelentése nem tett jót Alonsónak.

„Ez nem tett jót Fernandónak a Ferrarinál.”

A kanadai-francia bajnok szerint Sebastian jól döntött, amikor aláírt a Ferrarihoz.

„Igen, azt hiszem, hogy ez egy jó döntés volt a részéről. Négy bajnoki címe van, és még bőven van ideje arra, hogy sikeres legyen a Ferrarival. Képesek lesznek arra, hogy egy jó autóval álljanak elő.”

Sokak számára úgy tűnhet, hogy Alonso megbukott a Ferrarinál, mivel 2010 és 2013 között egy címet sem szert az olaszokkal.

„Nem gondolom így, éppen ellenkezőleg. Fernando megmutatta, hogy milyen versenyképes tud lenni azokkal az autókkal, amik nem igazán jók egy versenyző számára. Az évek alatt ezt maximálisan bizonyította. Még mindig ő a legjobb versenyző a rajtrácson. Ez egyértelmű és nyilvánvaló. Néha azonban ő sem forgatja jól ezeket a bizonyos kártyákat.”

„Most úgy tűnik, hogy a McLaren lesz nála a befutó, de nem tudom.”

Ez egy jó opciónak számít a Honda motorjaival?

„Nem, nem hiszem. A McLaren még mindig egy jó csapat, de a Hondát nagyon is jól ismerem, és senki ne gondolja azt, hogy gyorsan sikeresek lesznek, és Alonso nyerni fog.”

http://www.f1-live.hu/