Emma napja van. | 2024.04.19

Torna-vb - Berki Krisztián aranyérmes lólengésben

2014-10-11 10:51:17

 

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián aranyérmet nyert lólengésben szombaton a tornászok nanningi világbajnokságán.

 

    A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint az Újpest 29 éves tornásza - akit a döntőben hetedikként szólítottak - a 7,0-ás kiinduló pontszámú, kétollós, bőrorsós gyakorlatát mutatta be hibátlanul a fináléban, s a bíráktól 16,033 pontot kapott a produkciójára.
    Berki mögött a horvát Ude Filip végzett a második helyen (15,783 pont), a harmadik pedig a francia Tommasone Cyril (15,600 pont)lett.
    A hatszoros Európa-bajnok és immáron háromszoros vb-győztes tornász a magyarok egyetlen érmét szerezte a kínai városban rendezett eseményen. Berki 2010 és 2011 után nyert ismét világbajnoki aranyat lólengésben, tavaly nem került be a döntőbe.
    "Nagyon boldog vagyok, felszabadultan versenyeztem. Élveztem az egész gyakorlatot, bár egy pici bizonytalanságot éreztem az egykápánál, de ezt kívülről egyáltalán nem lehetett észrevenni" - idézte a MATSZ közleménye London olimpiai bajnokát, aki hozzátette, három vb-aranya közül számára a mostani a legkedvesebb, mert a lelkének szüksége volt erre a sikerre.
    Kovács István szövetségi kapitány kiemelte, Berki úgy mutatott be hibátlan gyakorlatot a selejtezőben és a döntőben is, hogy vállsérülése miatt nem volt zökkenőmentes a felkészülése.
    "Rendkívül boldog vagyok és nagyon büszke is Berki Krisztiánra, ismét megmutatta versenyzői nagyságát, fejben és testben is ott volt, és tudta, hogy csak hibátlan gyakorlattal tud nyerni" - mondta Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke.
    A magyar férfi és női válogatott egyformán a 20. helyen végzett a kínai vb csapatversenyében, ezzel megszerezte az indulási jogot a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-re.

    Eredmények:
    lólengés, világbajnok:
    ----------------------
    BERKI KRISZTIÁN 16,033 pont
2. Ude Filip (Horvátország) 15,783
3. Tommasone Cyril (Franciaország) 15,600