Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Román-magyar - Razvan Rat lesz a román válogatott csapatkapitánya

2014-10-10 13:10:27

 

Razvan Rat, a PAOK Szaloniki védője lesz a román labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szombaton a magyarok elleni, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen - jelentette be Victor Piturca szövetségi kapitány pénteki sajtótájékoztatóján.

 

    "Ratnak ez lesz a 99. mérkőzése a román válogatottban. Remélem, hogy Finnországban századszor is pályára léphet. A tapasztalatáért adtam neki a kapitányi karszalagot" - idézte a román szakvezetőt a Mediafax hírügynökség.
    A román válogatott korábbi, Görögország elleni mérkőzésén Ciprian Marica viselte a szalagot, de a csatár eltiltás miatt a magyarok ellen nem léphet pályára. Ráadásul a 29 éves játékos megsérült, így három nappal később Finnországban sem szerepelhet. A válogatott orvosa arról számolt be, hogy a napokban megműtik Maricát Németországban.
    Piturca elmondta, csak szombat délután teszi közzé a kezdőcsapatát. Hozzátette, bizonyos posztok esetében még nem hozta meg a végső döntést. 
    "A magyar csapat rendkívül veszélyes, a középpályától felfelé értékes játékosai vannak. Ránézésre mi vagyunk az esélyesek, hiszen a csoport legerősebb csapatát győztük le idegenben a legutóbbi mérkőzésünkön és Magyarország ellen tavaly is határozott győzelmet arattunk, de nem lehetünk biztosak a kedvező eredményben. Ezért dolgoznunk kell, és jobbnak kell lennünk az ellenfelünknél" - jelentette ki Piturca. 
    A Mediafax hírügynökség azt is közölte, hogy a szombat esti mérkőzésen háromezer csendőr biztosítja a rendet a bukaresti Nemzeti Aréna körzetében, és a felé vezető utakon. A román hatóságok magyarul is beszélő csendőröket és rendőröket vezényelnek a vendégszurkolók mellé.
    A szombati Eb-selejtező 18 órakor kezdődik teltház, 55 ezer néző előtt.