Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

A Mozgás hetét népszerűsítő flashmob a Kopaszi gáton

2014-09-17 14:26:22

A budapesti Kopaszi gát lesz szombaton a magyarországi helyszíne annak az Európa 21 országát és 60 városát érintő flashmob-akciónak, amely során egyazon időben ugyanolyan koreográfiával előadott tánccal népszerűsítik a szeptember 29-én kezdődő Move Weeket, azaz a Mozgás hetét.

    A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) szerdai tájékoztatása szerint a cél, hogy felhívják a figyelmet az egészséges és mozgásban gazdag életmódra a Move Week flashmob szervezői. A szombati akcióra 17.00 órától a Kopaszi gát öböl felőli mólóinál kerül sor, a Joydance Tánc -és Mozgásstúdió táncosainak előadásában, melyhez a MOVE Week-ben résztvevő mozgásszervezők és érdeklődők is csatlakozhatnak.
    "A magyarországi flashmobról videóanyag készül, amelyet a hungary.moveweek.eu oldalon lehet majd megtekinteni. A flashmobokról készített videók anyagai Európa-szerte felkerülnek a moveweek.eu felületre is, így bárki megtekintheti majd, hol, miként nyitották meg az európai mozgás hetét" - áll az MSZSZ közleményében.
    A Mozgás hete szeptember 29. és október 5. között lesz, s a kezdeményezők célja, hogy az eseménysorozat alatt egymillió európai állampolgárt mozgassanak meg. A hét hazai koordinátora az MSZSZ, népszerűsítésben együttműködő partnerei pedig a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség és a Testnevelési Egyetem. Ezek a szervezetek sportolási lehetőséget nyújtó események rendezésével járulnak hozzá a szabadidősport népszerűsítéséhez és ezáltal a Move Week eredményességéhez.