Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Bevezethetik a dartsot a magyar közoktatásba

2014-09-15 10:18:41

 

 Bevezethetik a darts sportágat a magyar közoktatásba - hangzott el a Magyar Darts Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján.

 

    Az eseményen Székely Pál dartsjátékos elmondta, Hollandiában és Angliában a darts nemzeti sport, a hollandoknál oktatják is az iskolákban, mivel fejleszti a gyermekek logikai készségét, s segít elsajátítani a matematikai alapműveleteket. Hozzátette, az itthoni felmérésekből kiderült, hogy a magyar gyerekek a legegyszerűbb matematikai műveletek, így az összeadás, a kivonás, a szorzás és az osztás szempontjából nagyon gyengén teljesítenek.
    "Ez adta az ötletet, hogy felkeressem a Microsoftot azzal a kéréssel, készítsen egy olyan számítógépes szoftvert, amelynek segítségével a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a matematikai műveleteket" - mondta Székely, aki ezt követően a sportért és ifjúságért felelős államtitkárság támogatását is kérte ahhoz, hogy a darts oktatását bevezessék a mindennapos testnevelés részeként.
    Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón kijelentette, a sportkormányzat legfontosabb stratégiai partnerei a gyerekek, ezért szívesen támogatnak olyan programot, amely a gyerekeket érinti.
    "Úgy gondoljuk, hogy a sakk mellett kell egy másik logikai készségeket fejlesztő játék is az iskolákba" - tette hozzá Kiss Norbert.
    A sajtótájékoztatón bemutatták a Microsoft által készített szoftvert, amellyel a különböző darts játékokat, valamint az azokhoz kapcsolódó matematikai részfeladatokat lehet szimulálni.
    Székely Pál a közeljövőben országjáró körút keretein belül mutatja majd be a szoftvert, és a darts sportágat számos iskolában.