Auguszta napja van. | 2024.03.29

Räikkönen szerint tudnak javítani a Ferrarin

2014-09-15 06:18:28
MARANELLO – Kimi Räikkönen (34) úgy érzi, ahhoz, hogy a Ferrari ismét a Mercedes és a Red Bull Racing riválisa legyen a Forma–1-es konstruktőri vb-címért zajló versenyben, az autó energia-visszanyerő rendszerét (ERS) alaposan fejleszteni kell a szezon végén.
 

A 2007-ben világbajnok finn pilóta szerint kocsija lassúsága az egyenes szakaszokon szembetűnő volt egy hete, Monzában, ahol végül 9. lett, csapattársa, Fernando Alonso (33) pedig műszaki okok miatt – a hírek szerint épp az ERS-je hibásodott meg – feladta a versenyt.

– Úgy érzem, hogy ez az egyik legfontosabb pont, amelyben fejlődnünk kell, ha jobban akarunk szerepelni a versenyeken – nyilatkozta a finn sztár. – Ugyanakkor szezon közben vagyunk, és ilyenkor nem igazán lehet komoly fejlesztéseket végrehajtani. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy a télen javítani fogjuk az ERS-ünket.

 

Räikkönen hangsúlyozta, vasárnap Szingapúrban a problémák ellenére jobb szereplést vár. – A következő futamok már jobban fekszenek a Ferrarinak, nem túl gyorsak és nincsenek hosszú egyenes szakaszok. Bízom a jó szereplésben – reménykedett a Ferrari finn sztárja.

Forrás: www.blikk.hu