Ivó, Milán napja van. | 2022.05.19 | MNB középárfolyam:

Junior nyíltvízi vb - Magyar arany és bronz a junior lányoknál

2014-09-06 11:59:23

Kiss Nikoletta arany-, Sibalin Flóra pedig bronzérmet szerzett a balatonfüredi junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon, a junior lányok szombati 7,5 kilométeres versenyében, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök indított el.

    A viadalon 35-en indultak, s - a hazai szövetség beszámolója szerint - a két magyar versenyző folyamatosan az élbolyban haladt. Kiss az utolsó körben vágott az élre, s elképesztő tempót diktálva a záró ezer méteren sikerült megőriznie előnyét a versenyt egy ideig vezető orosz Anasztaszia Azarovával szemben, és végül 1.5 másodperces előnnyel elsőként haladt át a célvonalon. A hasonlóan taktikusan versenyző Sibalin hatalmas hajrával kaparintotta meg a harmadik helyet.
    "Az elején szándékosan nem akartam az élre vágni, a brit lány megpróbálta, de ezt a taktikát eddig egyetlenegy versenyző tudta sikerre vinni, Risztov Éva, őt pedig aligha tudjuk mi, juniorok utánozni, azaz bíztam benne, hogy a brit sem bírja végig az iramot - idézte fel a versenyt Kiss Nikoletta. - Az orosz viszont nagyon tapadt ránk, azaz tudtam, hogy nem hagyhatom az utolsó egyenesre a hajrát, mert akkor lehet, hogy érmet nyerek, de nem a legfényesebbet. Az ötödik kör háromnegyedénél robbantottam, és végül is ez működött. Ehhez nagyon kellett a júliusi Eb-ezüst, az óriási lökést adott - most pedig kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy itt, a magyar tengerben, magyar nézők előtt ilyen sikert értem el."
    "Az Európa-bajnokságon megpróbáltam az élre állni, de rá kellett jönnöm, ez nem működik. Nagyon sokat tanultam az ottani versenyből, ezért lehettem most érmes - mondta Sibalin Flóra. - Az első hatba szerettem volna kerülni, úgyhogy kimondhatatlanul boldog vagyok ezzel a bronzéremmel!"
    Eredmény:
    junior lányok, 7,5 km:
1. Kiss Nikoletta 1:32:42.27 ó
2. Anasztaszia Azarova (orosz)    1:32:43.73
3. Sibalin Flóra 1:32:46.53

MTI