Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Junior nyíltvízi vb - Orbán: Magyarországnak minden lehetséges terepen növelni érdemes a presztízsét

2014-09-06 11:52:32

Orbán Viktor szerint Magyarországnak minden lehetséges terepen növelni érdemes a presztízsét.

    A miniszterelnök erről a Kossuth Rádió Krónika című műsorának nyilatkozott a péntektől vasárnapig tartó balatonfüredi junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon.
    "Most, hogy egy kicsit jobb erőben vagyunk, lassan egy erős országgá válunk, az erőnket érdemes is megmutatnunk" - fogalmazott Orbán Viktor arra a kérdésre, miért vállalta el Magyarország, hogy negyven nap alatt megszervezi a versenyt.
    Mint mondta, a rövid határidő komoly erőpróba volt, és "ezt kiálltuk". Felidézte, hogy háromszor kérdezte meg Gyárfás Tamástól, a Magyar Úszó Szövetség elnökétől, átgondolta-e a verseny szervezését, aki azt válaszolta neki, hogy ha mindenki összefog és együttműködik, akkor a verseny létrejön és sikeres lesz.
    Orbán Viktor szerint közel vannak ahhoz, hogy a verseny sikeres legyen.
    Az interjúból kiderült, hogy a versenyt a miniszterelnök indította el rajtpisztollyal. Orbán Viktor azt mondta, hogy ilyet még nem csinált, és még az interjú elkészítésekor is csengett a füle tőle.
    Arra a kérdésre, hogy parancsolt-e már egyszerre több mint harminc nőnek, Orbán Viktor közölte, kevesebbnek sem tud, a családjában lévő nőknek, a feleségének és négy lányának.
    Úgy folytatta, hogy a versenyzőkön - akiket szép gladiátorokhoz hasonlított - látszik az elvégzett iszonyatos mennyiségű munka.
    A miniszterelnököt kérdezték arról, mi a véleménye a Balatonról, Balatonfüredről. Orbán Viktor azt mondta, minden nyáron jár ide, igaz "rangrejtve", mert ő kicsit olyan, mint "az orrszarvú az állatkertben", vagyis "ritkán látható állatfajta" és nem olyan könnyű sétálgatnia egy-egy Balaton-parti városban.