Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Fed Kupa - Jövőre is Budapest ad otthont a csoportküzdelmeknek

2014-09-03 07:40:19

 

Az idei évhez hasonlóan jövő februárban is Budapest ad otthont a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornájának.

 

    A magyar szövetség (MTSZ) - honlapjának szerdai tájékoztatása szerint - újra jelentkezett az esemény megrendezésére, a nemzetközi szövetség pedig az MTSZ pályázatát ítélte nyertesnek, melyben "nagy szerepe volt annak is, hogy az idei esemény óriási siker volt a játékosok és a közönség körében".
    Idén a Syma Csarnokban a bennmaradást tűzték ki célként a Babos Tímea, Jani Réka-Luca, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású csapat számára, amely teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végzett. A feljutást Hollandia és Románia harcolta ki. Tavaly februárban az izraeli Eilat volt a torna házigazdája, ahol Barátosi Levente együttese szintén ötödik lett.
    A férfiak Davis Kupájához hasonlatos Fed Kupában a világcsoport és a szintén nyolctagú világcsoport II alatt a harmadik vonal már regionális felosztásban működik, itt amerikai, euro-afrikai és ázsiai-óceániai zónát hoztak létre.