Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Ifjúsági olimpia - Négy bronzérem a hétfői mérleg

2014-08-25 13:14:33

 

Tovább folytatta kiváló szereplését a magyar csapat a nankingi ifjúsági olimpián, melynek hétfői versenynapján négy bronzérmet gyűjtöttek a fiatal sportolók.

 

    A nap első bronzérme az ökölvívócsarnokban született meg, ahol a 60 kilogrammos egri Könnyű Richárd vasárnapi elődöntős veresége után összeszedett, magabiztos teljesítménnyel, egyhangú pontozással győzte le a japán Hoszaka Gót.
    Az atlétikapályán három magyar fiatal volt érdekelt, s mindhárman a dobogó legalsó fokára állhattak fel a nap végén: Bajnok Eszter hármasugrásban, Schmölcz Márk Xavér gerelyhajításban, míg Tóth Lili Anna 2000 méter akadályon végzett a harmadik helyen.
    Bajnok, a Favorit AC Kaposvár sportolója nagyszerűen versenyzett, s egyéni csúcsot jelentő 13,01 méteres ugrással szerezte meg a bronzot. A 16. születésnapját szeptemberben ünneplő dombóvári Tóth Lili Anna szintén egyéni rekordot (6:31.92 perc) ért el, méghozzá több mint tíz másodperccel megjavítva eddigi legjobbját, csak egy kenyai és egy etióp futó tudta megelőzni. A tatabányai Schmölz Márk Xavér 72,40 méterig jutott, s lett harmadik.
    A csütörtökig tartó II. ifjúsági olimpián Magyarországot 16 sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kerékpárban, kosárlabdában, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, súlyemelésben, teniszben, tornában, triatlonban, úszásban, vitorlázásban és vívásban - 57 sportoló képviseli.
    A kínai játékokon több mint kétszáz országból csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző méri össze erejét 28 sportágban.