Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Fölényes győzelmekkel kezdődött a kézilabda bajnokság – KKSE

2017-09-18 11:58:41

A férfi és a női NB II-es kazincbarcikai csapat is pályára lépett a hétvégén, és mindkét csapat fölényes győzelemmel kezdte meg a bajnokságot.

Szombaton délután a Don Bosco Sportközpontban lépett pályára a férfi csapat, ahol a Heves SE csapatát fogadták Kocsis Csabáék. A hibákkal tarkított kezdést követően a hazai csapat magához ragadta a kezdeményezést és 1-2 gólos előnyt harcolt ki magának. A védekezés már helyenként jól működött, de a támadásban voltak még hiányosságok. A félidő utolsó 10 percében egy 6-2-es szériával sikerült magabiztossá tenni a vezetést. (14-9)

A második félidőben sokáig felváltva estek a gólok így a két csapat közötti különbség sem változott. A vendégek nehezen találtak rést a barcikai védelmen, olyannyira, hogy az utolsó negyed órában csak két gólt tudtak dobni, az akkor már felszabadultan kézilabdázó hazaiaknak.

Kazincbarcikai KSE – Hanyi Travel Heves SE 29-17 (14-9)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont
vezette: Széles, Kovács

KKSE:  Fodor (kapus) – Novák, Saláta 3, Koscsó 7, Szilágyi 2, Orosz 3, Tóth 2, csere: Teremy (kapus), Csörgő 8, Kovács 1, Kocsis, Balogh 2, Hajdú 1, Dobó, Heidrich, Sajó

Játékos-edző: Kocsis Csaba

Kocsis Csaba: Ismeretlen ellenféllel szemben az edzői utasításokat maximálisan betartva 1-2 hibától eltekintve magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. Nagyon az út elején járunk, folytatjuk a megkezdett munkát, örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni.

 

Vasárnap délután aztán a frissen NB II-be feljutott lányokon volt a sor, akik az Alsózsolca otthonában léptek pályára. Szerencsére a lányokon semmiféle drukk vagy lámpaláz nem mutatkozott, az első percektől fogva nagy odafigyeléssel és maximális koncentrációval játszottak. A hazai csapat szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, így könnyedén és olykor látványosan kézilabdáztak Ponyi Szabináék. A második félidőben nem csak támadásban, de védekezésben is kimagaslót nyújtottak a vendég barcikaiak, akik öt kapott gól mellett 20 góllal terhelték meg az Alsózsolca kapuját.

SZEPA Alsózsolca SE – Kazincbarcikai KSE 15-42 (10-22)
Felsőzsolca, Rendezvények háza
vezette: Hadas, Győr

KKSE: Gál (kapus) – Ponyi P. 2 , Ponyi Sz. 13, Fazekas 10, Strázsi 4, Kmetz 3, Tóth-Péter  7, csere: Krányák (kapus), Balogh 2, Icsó, Deák, Balla, Hernádi, Kun, Tóth

Edző: Szilágyi Szabolcs

Szilágyi Szabolcs: Végig magabiztosan játszva a játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket. Még ilyen nagy arányban is megérdemelten nyertünk.