Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

EURO-2016 - Deschamps: nincs mit a játékosok szemére hánynom

2016-07-11 09:27:11

Párizs, 2016. július 11., hétfő (MTI) - Hatalmas kiábrándulást okozott a francia válogatott számára a vereség a hazai rendezésű Európa-bajnokságon Portugáliával szemben. Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint ugyanakkor nincs mit a játékosai szemére hánynia.

    A csalódottság jelei akkor is egyértelműen érezhetőek voltak vasárnap este, amikor Antoine Griezmann szomorú arccal átvette a legjobb góllövőnek járó trófeát, vagy amikor Blaise Matuidi középpályás könnyes szemekkel ment le a Stade de France dísztribünjéről nyakában az éremmel.
    "Iszonyat, ez egy rémálom" - foglalta össze a csapat érzéseit André-Pierre Gignac a vereség után. "Kevesen múlt. Voltak helyzeteink. Kapufát lőttünk a 92. perben" - tette hozzá.
    Gignac szerint a rendes játékidőben a hazai válogatott uralta a mérkőzést, de azt nem tudta sikerre fordítani.
    "A portugálok vártak minket, és ránk erőszakoltak egy rossz ritmust. A hosszabbításban aztán végeztek velünk" - mondta a csatár.
    Hasonlóan látta a mérkőzést Didier Deschamps szövetségi kapitány is.
    "Kegyetlen elveszíteni a döntőt, de gratulálunk Portugáliának, amely az új Európa-bajnok. Voltak helyzeteink, de hiányzott egy kis sikeresség, egy kis tisztánlátás, egy kis fizikai frissesség. Nincs mit a játékosaim szemére hányni. Kevés dolgon múlt az egész" - mondta a mérkőzést követően a francia edző.    
     Blaise Matuidi szerint a portugál válogatottnak az volt az érdeme, hogy végig hitt a győzelemben, és ezt a maga javára tudta fordítani.  
    "A szomorúság ellenére mi is büszkék lehetünk arra, amit a torna alatt végigvittünk, az jó volt, sőt nagyon jó" - vélte a középpályás. "Egyesítettük a francia népet. Lelkesedést teremtettünk a csapat körül. És örömet adtunk azoknak az embereknek, akik szeretik a focit, és azoknak is, akik talán eddig egy kicsit kevésbé szerették. Ez is egy kicsit a mi munkánknak köszönhető. Erre azért büszkék lehetünk" - tette hozzá.
    André-Pierre Gignac szerint azért "meg kell emészteni az egészet, rossz nyarunk lesz".