Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Kikapott és kiesett a román válogatott

2016-06-20 06:11:30

 Albánia 1-0-ra legyőzte Romániát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján, az A csoport harmadik fordulójában, ezzel a románok búcsúztak a tornától.


    Eredmény, A csoport, 3. forduló:
Albánia-Románia (1-0 (1-0)
--------------------------
Lyon, 49 752 néző, v.: Pavel Královec (cseh)
    gólszerző: Sadiku (43.)
    sárga lap: Basha (6.), Memushaj (86.), Hysaj (94.), illetve Matel (54.), Sapunaru (85.), Torje (93.)

    Albánia:
    -------
Berisha - Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli - Abrashi, Basha (Cana, 83.), Memushaj - Lila, Sadiku (Balaj, 59.), Lenjani (Roshi, 77.)

    Románia:
    -------
Tatarusanu - Sapunaru, Grigore, Chiriches, Matel - Prepelita (Sanmartean, a szünetben), Hoban - Popa (Andone, 69.), Stanciu, Stancu - Alibec (Torje, 57.)

    I. félidő:
    ---------
43. perc: Memushaj beívelésénél Tatarusanu rossz ütemben mozdult ki a kapujából, ezt kihasználva Sadiku a hálóba fejelt (0-1).

    Az első helyzetet a kezdőcsapatukon öt helyen változtató románok dolgozták ki, de Stancu lövését Berisha védeni tudta, a másik oldalon a 20. percben Lenjani közelről a kapu fölé lőtt. Ebben az időszakban már egyértelmű albán fölény jellemezte a játékot, a 35. percben Memushaj kísérletét védte Tatarusanu, majd Basha is a kapu fölé bombázott, de a szünet előtt Sadiku jóvoltából csapata megszerezte a vezetést.
    A második félidőben az egyenlítésért küzdő románok vették kezükbe az irányítást, a 63. percben Memushaj révén mégis az albánok hagytak ki ígéretes helyzetet. Ezután felváltva adódtak a lehetőségek a csapatok előtt, a 76. percben Andone a keresztlécet találta el, Románia pedig hiába igyekezett, az albánok kontrollálták a játékot a hajrában, megnyerték a találkozót, így a románok a csoport negyedik helyén végeztek és kiestek.
    Mivel Albánia 3 ponttal zárt az A csoportban, biztosan a - már most 4 pontos - magyar válogatott mögé szorul az összevetésben, amennyiben Bernd Storck szövetségi kapitány együttese harmadik lesz az F csoportban. Így a magyar csapat továbbjutása már hétfőn eldőlhet, amennyiben a B csoport harmadik helyezettje is 3 ponttal zár. Abban a kvartettben jelenleg Angliának 4, Walesnek és Szlovákiának egyaránt 3, Oroszországnak pedig 1 pontja van. Ebben a csoportban hétfőn angol-szlovák és walesi-orosz mérkőzést rendeznek.