Gedeon napja van. | 2024.03.28

Férfi kézi BL: A Veszprém a négyes döntő esélyese – Mocsai

2016-05-24 09:15:36

A Veszprém most a BL fő esélyese, ezt ki kell nekik is mondaniuk, mert alkalmasak az esélyesség terhének elviselésére; Nagy Lászlóból kitűnő edző vagy éppen sportdiplomata lehet később; férfi szövetségi kapitányt itthon kell találni, a nőknél a dán edző kinevezése átmenetileg a legjobb megoldás volt – mindezeket Mocsai Lajos TE-rektor, korábbi kézilabda kapitány és Veszprém-edző mondta a Digi Sport Reggeli Stert című műsorában.

„A német és a francia kézilabda változásai miatt most van a legnagyobb lehetősége a Veszprémnek a BL-trófea elnyerésére. A csapat fő esélyes, bár az esélyesség terhe elől az edzők menekülni szoktak, de szerintem ezt most vállalni kell és végig kell csinálni, mert a Veszprém alkalmas rá – vélte Mocsai, azt is hozzátéve: – Nagy László mint jövendő tréner? Kiváló képességű ember, karizmatikus személyiség. Edzővé válni egy érési folyamat, Laci képes lehet idővel az átállásra, bár én magam először magyar sportdiplomatának képzeltem el őt, a tréneri feladat egy következő lépés lehetne nála. Mindkettőre kiválóan alkalmas.”

„A férfi szövetségi kapitány posztjára itthon dolgozó – külföldi vagy magyar, magyar útlevéllel rendelkező – szakember lesz az esélyes, nem hiszek az olyan találgatásokban, hogy eljön ide Vranjes mester Flensburgból. Magyar fiatalokra nyitott edzőre lesz szükség, az amúgy kiváló Dujsebajevvel kapcsolatos baklövést még egyszer nem lehet elkövetni. Ahhoz ragaszkodnék, hogy a kapitány mellé kerüljön egy utódnak is alkalmas, kinevelhető magyar segítő.” – jelezte a szövetség tiszteletbeli elnöke.

Mocsai beszélt a női kapitány kiválasztásáról is:

„Kim Rasmussen szövetségi kapitányi kinevezését inkább a lengyel kispadon mutatott teljesítménye indokolta, a mieink vb-legyőzése, mint a BL-győzelem, hiszen a kapcsolat sokkal korábbi; tisztességesen tartotta magát az egyezségünkhöz, pedig kapott anyagilag erősebb ajánlatokat utóbb. Igenis van eredménykényszer Rasmussenen, ő sem gondolhatja másként, bemutatkozó idei Eb-jén már indokolt az első hat helyben gondolkodni. A kapitányválasztásnál a vezetés engem veszprémi múltam miatt neutrális pozícióban tartott, bár tudom függetleníteni ettől magam, de csak arról beszéltem Pálinger alelnökkel, hogy ez az ember megérdemli a pozíciót, holott én korábban is magyar edzőket preferáltam, bízom benne, lesz ilyen a következő generációban, de átmenetileg most ez a jó megoldás.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (KÖLN, MÁJUS 28–29.)
A május 28-i elődöntő párosítása:  

15.15: Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia)
18.00: THW Kiel (német)–MVM VESZPRÉM (magyar)
Május 29.
15.15: a 3. helyért
18.00: döntő

 

forrás: nemzetisport.hu